ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:29
 

Ακυρώθηκε η εκδήλωση στην παραλία του Άνασσα

Η εξέδρα της εκδήλωσης θα απομακρυνθεί από την παραλία, ανέφερε ο κ. Κουγιάλης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η εκδήλωση στην παραλία Ασπρόκρεμμος, παρά το ξενοδοχείο Άνασσα στην Πάφου ακυρώθηκε και η εξέδρα θα απομακρυνθεί ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Αναφέρει επίσης ότι επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στην εν λόγω περιοχή και πως οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι οι χελώνες και οι φωλιές τους δεν έχουν επηρεαστεί. Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

"Μετά από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου η εκδήλωση στην παραλία Ασπρόκρεμμος (Χάλαβρον) ακυρώθηκε. Η εξέδρα θα απομακρυνθεί. Εκ πρώτης όψεως δεν παρατηρείται σοβαρή ζημιά στην παραλία ενώ σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η φωλεοποίση και οι χελώνες δεν έχουν επηρεαστεί. Εαν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πραγματική περιβαλλοντική ζημία θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης αλλά και νομικά μέτρα. Η σχετική Εθνική Νομοθεσία και η Ευρωπαϊκή Οδηγία θα τηρηθούν κατά γράμμα".

Στη βουλή το θέμα Άνασσα

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής με τη μορφή του κατεπείγοντος οδηγείται το όλο ζήτημα εισβολής μπουλντόζων στην περιοχή Νατούρα. To όλο ζήτημα ελέγχου, επιβολής ευθυνών για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε –μέσω συζήτησης του θέματος στη βουλή- ανέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου όπως επίσης και το Κίνημα Οικολόγων δια του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Το ερώτημα είναι ποιο είναι το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στο περιβάλλον λόγω της όλης διαδικασίας. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην «Κ» η ζημιά θα διαφανεί το επόμενο διάστημα. Το σημαντικό ωστόσο είναι να διαφανεί αν έγιναν χωματουργικά έργα, που θα προκαλέσουν πρόβλημα και στα νερά της θάλασσας αλλά και στις χελώνες. Αυτό σύμφωνα με τον βουλευτή των Οικολόγων Χαράλαμπο Θεοπέμπτου θα διαφανεί βάσει χημικών αναλύσεων του χώματος που έχει προστεθεί στην περιοχή. Για να γίνει ωστόσο αυτό, θα πρέπει να περιφραχτεί η περιοχή μέχρις ότου να παρθούν δείγματα χώματος και να διαφανεί η οικολογική ζημιά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή των Οικολόγων Χαράλαμπο Θεοπέμπτου οι κανονισμοί για περιοχή Νατούρα που προέρχεται από την Ε.Ε είναι πολύ αυστηρoί γύρω από την περιβαλλοντική ευθύνη, καθώς υποχρεώνει την εταιρεία που προκάλεσε την οικολογική ζημιά, όχι μόνο να πληρώσει όλα τα έξοδα της ζημιάς αλλά προστίθεται και πρόστιμο 300.000 ευρώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Το κατά πόσο οι ποινές θα επιβληθούν στο ξενοδοχείο Άνασσα, είναι ένα ζήτημα ανοικτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X