ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κριτική στον Ακιντζί από την τ/κ Δεξιά για το «Μπαρμπαρός»

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι η κοινότητά του επιθυμεί να ακούγονται στην Κύπρο και στην περιοχή τραγούδια ειρήνης και όχι ύμνοι πολέμου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η δήλωση του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας σχετικά με το πρόσφατο συμβάν στα ανοιχτά της Κύπρου, στο οποίο εμπλέκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός και σκάφος του λιμενικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, άναψε στην κυριολεξία φωτιές στα κατεχόμενα.

Τις τελευταίες ώρες, η τουρκοκυπριακή Δεξιά ασκεί δριμύτατη κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί με αφορμή την δήλωση του σχετικά με τις νέες εξελίξεις στα περίχωρα του νησιού.

Το «κυβερνών» Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) σε σχετικό ανακοινωθέν του, υπονοεί ότι ο κ. Ακιντζί θεωρεί υπεύθυνη για το νέο συμβάν την Τουρκία. Επίσης, αναφέρει ότι με την νέα δήλωση του, ο κ. Ακιντζί παρουσιάζει τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ ως μια εστία έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-ε/κ πλευράς.

Το ΚΕΕ ισχυρίζεται ότι ο κ. Ακιντζί επιχειρεί να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στις σχέσεις της κοινότητας του με την Τουρκία. Επίσης, «ξεχνά» το γεγονός ότι η ε/κ πλευρά συνεχίζει τις έρευνες της παρά τις προειδοποιήσεις της τ/κ πλευράς.

Παρόμοιες απόψεις εκφράζει με νέα δήλωση του και ο «Υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Σύμφωνα με τον ίδιον, η αντίδραση του κ. Ακιντζί στο τελευταίο επεισόδιο είναι απαράδεκτη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι Τουρκία και «ΤΔΒΚ» εγγυόνται την ειρήνη στην Κύπρο.

Τι δήλωσε ο Ακιντζί;

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση με κοινωνικό χαρακτήρα στην Λουρουτζίνα, ο κ. Ακιντζί είχε δηλώσει ότι η κοινότητα του επιθυμεί να ακούγονται στην Κύπρο και στην περιοχή τραγούδια ειρήνης και όχι ύμνοι πολέμου.

Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε τον προβληματισμό του για την νέα εξέλιξη και υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες εξελίξεις. Eπανέλαβε δε τη σημασία των επόμενων εβδομάδων για τη λύση του Κυπριακού ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν βήματα, τα οποία καλείται να πραγματοποιήσει η ε/κ πλευρά για να εξασφαλιστεί η τελική λύση.

Προβληματισμένος και ο Όζερσαϊ

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό για την νέα εξέλιξη στα περίχωρα του νησιού εκφράζει και ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ. Ο κ. Όζερσαϊ προσεγγίζει την όλη υπόθεση από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ο ίδιος παρατηρεί ότι στην διένεξη σχετικά με την ΑΟΖ, η τ/κ πλευρά παραμένει σε θέση παρατηρητή, με την ε/κ πλευρά και την Τουρκία να καθορίζουν την πορεία των εξελίξεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση