ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστέλλει τη μετοχή της η Ελληνική

Μέχρι να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του εννιαμήνου - Λόγος τα μεγάλα κέρδη που θα παρουσιάσει

Newsroom K

Αναστέλλει την διαπράτευση της μετοχής της η Ελληνική Τράπεζα μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το εννιάμηνο του 2018 και την οριστικοποίηση του αντίκτυπού τους στην εποπτική κεφαλαιακή της θέση.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένει το κέρδος μετά τη φορολογία για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 να είναι σημαντικά ψηλότερο από προηγούμενες προσδοκίες και προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εννιαμήνου θα συμπεριλαμβάνουν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που αφορούν τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις από τη Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ, πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα Λτδ, το Σεπτέμβριο 2018 για την περίοδο ενός μηνός του Σεπτεμβρίου 2018 και την αναμενόμενη αρνητική υπεραξία που προκύπτει από την Απόκτηση.

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της Απόκτησης, η Ελληνική διεξάγει άσκηση επιμερισμού του κόστους αγοράς βάσει της εύλογης αξίας των αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης (1η Σεπτέμβριου 2018). Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εν λόγω άσκησης δείχνουν ότι η αρνητική υπεραξία που θα αναγνωριστεί θα κυμανθεί σε ένα εύρος σημαντικά ψηλότερο από προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η Εταιρεία τονίζει ότι η άσκηση επιμερισμού υπόκειται σε έλεγχο από τους ελεγκτές της Εταιρείας και ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε βεβαιότητα στο παρόν στάδιο ότι οι ελεγκτές θα συμφωνήσουν με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται και/ή με το αποτέλεσμα της άσκησης. Σημειώνεται ότι η άσκηση και ο έλεγχός της εμπεριέχουν τη χρήση εσωτερικών μοντέλων και κρίσεων. Επομένως, τα αποτελέσματα στα οποία θα καταλήξουν η Εταιρεία και οι ελεγκτές της δύνανται να διαφέρουν σημαντικά. Επιπλέον του τελικού ποσού της αρνητικής υπεραξίας, το κέρδος μετά τη φορολογία για 9Μ2018 υπόκειται στο φορολογικό χειρισμό της αρνητικής υπεραξίας και τυχόν πιθανές προβλέψεις αναδιάρθρωσης που σχετίζονται με την Απόκτηση, με τα δύο αυτά στοιχεία να υπόκεινται σε τελική επανεξέταση και έγκριση.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει πως η εποπτική κεφαλαιακή μεταχείριση της αρνητικής υπεραξίας και, συνεπώς, η πιθανή θετική επίδρασή της στην εποπτική κεφαλαιακή θέση της Εταιρείας υπόκεινται σε εξέταση και έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X