ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετ’ εμποδίων ο διάλογος υπ. Παιδείας και Εκπαιδευτικών

Στη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη στελέχωση

Newsroom K

Μετ’ εμποδίων εξελίχθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με θέμα το διάλογο για τον οικονομικό και εκπαιδευτικό εξορθολογισμό.

Η πρώτη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ ολοκληρώθηκε, ενώ η συνάντηση με την ΠΟΕΔ δεν ξεκίνησε λόγω της παρουσίας σε αυτήν των γονέων δημοτικής εκπαίδευσης και των νηπιαγωγείων.  Παρά τις διαβουλεύσεις που υπήρχαν μεταξύ της ηγεσίας της ΠΟΕΔ και του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης για να αρχίσει ο διάλογος με την ΠΟΕΔ, καθώς και του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού με τον Υπουργό Παιδείας, δεν κατέστη δυνατόν να αρχίσει ο διάλογος.

Στην αίθουσα παρέμειναν για ώρα οι γονείς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς την παρουσία της ΠΟΕΔ, η οποία ανέμενε έξω να αποχωρήσουν οι γονείς και να δουν αν θα έχουν διάλογο με τον Υπουργό.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι ξεκίνησε ο κύκλος του εντατικού διαλόγου και ευελπιστούν να κλείσει με το καλύτερο τρόπο για το καλό της εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι νοιώθουν πικραμένοι από τη στάση των εκπαιδευτικών και όπως πληροφορήθηκαν δεν μίλησαν μόνο για εργασιακά θέματα με την ΟΕΛΜΕΚ.

Στη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη στελέχωση, δόθηκαν στον υπουργό Παιδείας γραπτώς οι θέσεις της, ενώ ζητήθηκαν δεδομένα.

Από πλευράς Υπουργείου αναφέρθηκε ότι θα μελετήσει τον πίνακα που του δόθηκε και θα απαντήσει.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

Όσα συνέβησαν από την αρχή της εβδομάδας

Χθες οι οργανώσεις ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - ΟΛΤΕΚ εξέφρασαν απογοήτευση για το γεγονός ότι ο διάλογος δεν ξεκίνησε από τη Δευτέρα.

«Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Δευτέρα θα έπρεπε να ξεκινήσει εντατικός διάλογος μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Δυστυχώς, αντί να τηρηθεί κατά γράμμα η πιο πάνω ρητή εντολή του ΠτΔ, κλήθηκαν στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας, οι ηγεσίες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για να παραλάβουν υλικό», σημείωσαν με ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχει χρονικό όριο του διαλόγου, η απάντηση του Προεδρικού. Η Προεδρία της Δημοκρατίας διευκρινίζεται ότι «παρά τη συναντίληψη ότι οι διαδικασίες είναι ωφέλιμο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχει χρονικό όριο για τον διάλογο που ξεκινά την Τετάρτη το πρωί. Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο».

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - ΟΛΤΕΚ αναφέρουν ότι το υλικό που τους παραδόθηκε δεν ήταν παρά οι υφιστάμενες κατηγορίες παραχώρησης εξωδιδακτικού χρόνου στη Δημοτική, τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση και επιτέθηκαν εκ νέου κατα του υπουργού Κώστα Χαμπιαούρη, ζητώντας αναλυτική κατάσταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών. «Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να δώσει επιτέλους σχετικές οδηγίες στις Αρμόδιες Διευθύνσεις για ικανοποίηση του πιο πάνω αιτήματός μας. Με δική του ευθύνη, έχει περιορίσει ασφυκτικά το χρονικό πλαίσιο του διαλόγου από πέντε σε τρεις μόνο μέρες».

Παράλληλα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σημειώνουν, ο υπουργός φαίνεται να κωλυσιεργεί ως προς το θέμα της κατάθεσης όλων των ποσοτικών δεδομένων που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες. «Επιτέλους ας συνεργαστεί μαζί μας για την επιτυχή έκβαση του διαλόγου. Σε αντίθετη περίπτωση ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα φέρει ακεραία την ευθύνη».

Χαιρετίζουν τον διάλογο οι οργανωμένοι γονείς και ευελπιστούν στο θετικό αποτέλεσμα. «Θα προσπαθήσουμε με παρεμβάσεις να βρεθεί λύση για να υπάρξει αυτή η ομαλότητα που όλοι επιζητούμε. Δεν θα εμπλακούμε στον διάλογο όσον αφορά τα εργασιακά θέματα αλλά θα παρακολουθούμε στενά και θα ζητούμε ενημέρωση από το υπουργέιο για την εξέλιξη της διαδικασίας του διαλόγου».

Ανάλογα με το αποτέλεσμα του διαλόγου αλλά και σε σχέση και με τα μέτρα που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, θα συνέλθουν τα συλλογικά όργανα της δημοτικής εκπαίδευσης και θα πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση