ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

BMW: Απώλειες πολλών εκατ. ευρώ σε περίπτωση No-Deal Brexit

Ηνωμένο Βασίλειο και E.E. βρίσκονται σε εντατικές διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή

Kathimerini.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση ενός εμπορικού διαζυγίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. έκρουσε η διοίκηση της BMW, κάνοντας λόγο για απώλειεα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε εντατικές διαπραγματεύσεις, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθεί ένα «σκληρό» εμπορικό Brexit, το οποίο θα σηματοδοτήσει την επιβολή δασμών στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, οι δασμοί στον κλάδο των αυτοκινήτων, ως απόρροια ενός ενδεχόμενου διαζυγίου, θα κοστίσει στην BMW έως και τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

«Είναι πολλά τα λεφτά και πρέπει να αντιδράσουμε» δήλωσε ο Νίκολας Πίτερ, οικονομικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας, προαναγγέλλοντας τη λήψη μιας σειράς μέτρων, τα οποία όμως και πάλι δεν πρόκειται να αντισταθμίσουν πλήρως τη ζημιά.

Η BMW παράγει ετησίως περίπου 230.000 οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μοντέλα Mini και Rolls-Royce, το 50% των οποίων εξάγεται στην Ε.Ε. Την ίδια ώρα, η βρετανική αγορά αποτελεί βασικό αγοραστή των μοντέλων της BMW.

«Ας ελπίσουμε ότι Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. θα καταλήξουν σε μια λογική συμφωνία» ευχήθηκε τέλος ο Πίτερ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση