ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η συμφωνία για το Brexit

Της ψηφοφορίας θα ακολουθήσει την Πέμπτη η τελική υιοθέτηση της ΣΑ από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με 621 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 13 αποχές η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τη Συμφωνία Αποχώρησης (ΣΑ) του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit σημείωσε ότι ως τώρα το έργο της ομάδας της οποίας προΐστατο ήταν να οργανώσει την αποχώρηση του ΗΒ με τακτικό τρόπο, με υπομονή και διαβεβαιώσεις για τις εκατοντάδες τομεακές συνέπειές της αποχώρησης και με ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των πολιτών. Ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής ευχαρίστησε τον Γκυ Φερχόφσταντ, τη Γενική Γραμματεία του ΕΚ και την Διευθύνουσα Επιτροπή του ΕΚ για το Brexit, αλλά και τους Ευρωβουλευτές του ΗΒ που συνεισέφεραν στο ευρωπαϊκό εγχείρημα τα προηγούμενα έτη και δεκαετίες, τους οποίους και κατονόμασε.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και δεκάδων μελών του ΕΚ.

"Θα συνεχίσουμε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της ΕΕ και των πολιτών της με βάση τις αρχές που περιέγραψε η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν", σημείωσε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τη μελλοντική σχέση. Έδωσε τέλος, έμφαση στην εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης, κάτι που δε θα πρέπει να υποτιμάται ως εγχείρημα, όπως είπε και ζήτησε να αναζητηθούν και να αφομοιωθούν τα διδάγματα της όλης ιστορίας του Brexit.

Η Εκπρόσωπος της Κροατικής Προεδρίας Nikolina Brnjac, υπενθύμισε ότι της ψηφοφορίας θα ακολουθήσει την Πέμπτη η τελική υιοθέτηση της ΣΑ από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση