ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν έγινε αποσιώπηση επιβεβαιωμένου κρούσματος λέει ο ΟΚΥπΥ

Διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για προστασία προσωπικού και ασθενών

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με νουθεσίες αντέδρασε ο ΟΚΥπΥ στις καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους του Μακάρειου Νοσοκομείου στην «Κ» και αφορούσαν ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που φαίνεται να ευθύνεται για την μετάδοση του ιού σε αριθμό εργαζομένων του δημόσιου νοσηλευτηρίου. 

Ο διαχειριστής των δημόσιων νοσηλευτηρίων, απορρίπτει τα όσα καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν ενημέρωσε έγκαιρα για τον εντοπισμό θετικού κρούσματος. Ο Οργανισμός αφού αναφέρεται σε μια σειρά γεγονότων θεωρεί πως «οι οποιεσδήποτε αναφορές για απόκρυψη ή αποσιώπηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν ευσταθούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ

Σύμφωνα με το όσα υποστηρίζει ο ΟΚΥπΥ στην ανακοίνωσή του «ο αναφερόμενος εργαζόμενος, εργαζόταν μέχρι τις πρωϊνές ώρες της 25ης Μαρτίου 2020 (νυκτερινή βάρδια) και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενημέρωσε ότι ασθενεί και θα παραμείνει στο σπίτι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ιατρικό αρχείο, ο ασθενής επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 31.3.2020 και έγινε εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά τo βράδυ της 1ης Απριλίου, μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, λήφθηκε δείγμα για COVID 19, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ενημερώθηκε στις 2.4.2020, κάλεσε όλο το επηρεαζόμενο προσωπικό, έγινε λήψη δειγμάτων για εξέταση και τα άτομα αυτά τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση. Ακολούθησε απολύμανση του χώρου και η ιχνηλάτηση των επαφών, όπου μέσω αυτών επιβεβαιώθηκαν και άλλα θετικά κρούσματα που δημοσιοποιήθηκαν». Ο ΟΚΥπΥ χαρακτηρίζει ανυπόστατες τέτοιες αναφορές που δεν βοηθούν παρά μόνο όπως αναφέρεται δημιουργούν πανικό. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση