ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διευκρινίζει για το Nava το Υφυπουργείο Τουρισμού

Η αίτηση του εστιατορίου για άδεια λειτουργίας είχε υποβληθεί στις 9 Ιανουαρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υφυπουργείο αναφέρει ότι δεν είχε λόγο να απορρίψει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου για το 2020.

Μετά τα σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside, που βρίσκεται στην οδό Περνέρας, στον Δήμο Παραλιμνίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα. Το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε αιτηθεί ανανέωση κατάταξης και έκδοση άδειας λειτουργίας ως εστιατορίου, για το 2020, στις 9 Ιανουαρίου του 2020.

Όπως αναφέρει το Υφυπουργείο, η αίτηση για ανανέωση εγκρίθηκε υπό τους πιο κάτω όρους:

Να εξασφάλιζε υγειονομικά πιστοποιητικά από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, να υποβαλλόταν υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή/Γραμματέα της εταιρείας ότι η εταιρεία θα εξακολουθούσε να υφίσταται και ότι δεν θα υπήρχαν αλλαγές. Επίσης, ότι το εν λόγω υποστατικό θα συμμορφωνόταν αμέσως με όρους που θα έθετε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ενώπιον του Υφυπουργείου Τουρισμού τέθηκαν όλα τα πιστοποιητικά που απoδείκνυαν συμμόρφωση του εν λόγω εστιατορίου με τους όρους που είχαν τεθεί.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού έλαβε, επίσης, επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στάλθηκε στις 12 Ιουνίου 2020 προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου με την οποίαν τον πληροφορούσε ότι το υποστατικό επιθεωρήθηκε από απόψεως πυροπροστασίας την ίδια μέρα, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 2020 και κρίθηκε κατάλληλο.

Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο δεν είχε λόγο να απορρίψει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου για το 2020.

Διευκρινίζεται ότι ασχέτως της ανανέωσης άδειας λειτουργίας του εστιατορίου, τα αδικήματα της επιχείρησης σε σχέση με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Ιουνίου.

Το Υφυπουργείο σημειώνει επίσης ότι στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά το lockdown προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Υπηρεσίες του εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής.

Συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μόνο την προηγούμενη βδομάδα αδειοδότησε, ή ανανέωσε άδειες συνολικά σε 105 τέτοιες επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση