ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ» - Απογοητευμένοι με το «σπίτι» τους οι ψηφοφόροι

Πέραν των μισών ερωτηθέντων φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι με το κόμμα που ψήφισαν το 16

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Κάθε άλλο από ικανοποιημένοι δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για το κόμμα που είχε ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Σημαντικό είναι το ποσοστό απογοήτευσης που καταγράφεται από μικρά κόμματα του 16, που διεκδίκησαν ψήφο με το μήνυμα αλλαγής, αλλά και ενισχυμένη είναι η απογοήτευση κυρίως στον ΔΗΣΥ.

Διχασμένοι οι Συναγερμικοί

Πιο συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων, υποστηρίζουν πως είναι λίγο εως καθόλου ικανοποιημένοι από το κόμμα που ψήφισαν και μόλις το 39% δηλώνει αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο. Στον ΔΗΣΥ καταγράφεται η φθορά που έχει υποστεί από τη μακρά διακυβέρνηση με σημαντική απογοήτευση καθώς το 53% δηλώνει λίγο εως καθόλου ικανοποιημένο από το κυβερνών κόμμα.

 

 

Η ελεύθερη πτώση

Ιδιαίτερο πρόβλημα απαξίωσης καταγράφεται στα μικρότερα κόμματα. Η ΕΔΕΚ φέρεται να έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς το 56% δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο, και το 38% αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο. Στη Συμμαχία Πολιτών, η οποία κατέρχεται με την ΕΔΕΚ, το 52% δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο. Τα πιο χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης καταγράφει η Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων με ποσοστό 58% να δηλώνουν λίγο ως καθόλου ικανοποιημένοι με το κόμμα της επιλογής τους.

Τα καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης καταγράφει το ΑΚΕΛ με το 40% να δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο και το ΔΗΚΟ 49%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποδοχή των πολιτικών αρχηγών από τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος. Το 54% των Συναγερμικών δηλώνουν λίγο ως καθόλου ικανοποιημένοι από την ηγεσία του ΔΗΣΥ, με το 40% των ψηφοφόρων να δηλώνουν αρκετά ως πολύ ικανοποιημένοι. Το 44% των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο από την ηγεσία του ΑΚΕΛ ενώ πάλι το 44% δηλώνει αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο. Σε ο,τι αφορά τους ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους, το 47% από το ΔΗΚΟ δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο ενώ το 44% δηλώνει αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο.

Το 56% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο από την ηγεσία του κόμματος ενώ στη Συμμαχία Πολιτών το ποσοστό φτάνει το 52%. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για την ηγεσία της Αλληλεγγύης, με το 58% να δηλώνει λίγο ως καθόλου ικανοποιημένο, ενώ το ποσοστό της ηγεσίας του Κινήματος Οικολόγων φτάνει το 54%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου