ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ε. Θεοχάρους: Η Τουρκία δεν θα αφήσει να υπάρξει ναυάγιο στη Γενεύη

Η δική μας εκτίμηση είναι πως πάμε σε αυτή τη διάσκεψη χωρίς να έχουμε βάλει κανένα όρο, πάμε ως διοίκηση του νότου και όχι ως ΚΔ, είπε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση πως η Τουρκία δεν θα αφήσει να υπάρξει ένα ναυάγιο στη Γενεύη, γιατί επίκειται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο, όπου αναμένει πως θα κερδίσει την αναβάθμιση της τελωνειακής της ένωσης με την ΕΕ, εξέφρασε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Η κ. Θεοχάρους είπε πως συζήτησαν εκτός από το ζήτημα της πανδημίας και των τραγικών επιδημιολογικών δεδομένων και το θέμα της επικείμενης πενταμερούς διάσκεψης. Πρόσθεσε πως ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την προετοιμασία που έχει γίνει σε νομικό επίπεδο και για την πολιτική γραμμή την οποία θα ακολουθήσει.

Η δική μας εκτίμηση, συνέχισε, «είναι πως πάμε σε αυτή τη διάσκεψη χωρίς να έχουμε βάλει κανένα όρο, πάμε ως διοίκηση του νότου και όχι ως Κυπριακή Δημοκρατία». Πρόσθεσε πως «δεν έχουμε βάλει κάποιους όρους, που τουλάχιστον θα μας έδιναν ισχυρά άλλοθι έναντι της επιτηδευμένης ουδετερότητας του ΓΓ του ΟΗΕ, ώστε να μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την εξ αδιαιρέτου και εξίσου κατανομή των ευθυνών σε ένα ενδεχόμενο ναυάγιο της Πενταμερούς της Γενεύης».

«Νομίζω όμως, και αυτό είναι μια ουσιαστική εκτίμηση, πως η Τουρκία δεν θα αφήσει να οδηγηθούμε σε ναυάγιο, γιατί επίκειται η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου, όπου αναμένει πως θα κερδίσει την αναβάθμιση της τελωνειακής της ένωσης με την ΕΕ», σημείωσε η κ. Θεοχάρους.

Για αυτό τον λόγο, ανέφερε, «θα προσπαθήσει μαζί με τον ΓΓ και τους Βρετανούς να οδηγήσουν την όλη υπόθεση σε περαιτέρω συνομιλίες».

Η κ. Θεοχάρους ευχήθηκε «σε αυτές τις συνομιλίες να πάμε χωρίς να έχουμε απώλειες από ενδεχόμενες προτάσεις που θα γίνουν από κυπριακής πλευράς, προς τον σκοπό της αποφυγής του ναυαγίου».

«Το λέω έχοντας υπόψη μου ότι έχουν κατατεθεί θέσεις για γεφυρωτικές κινήσεις από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση