ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκτάκτως στη Νομικών το θέμα ακύρωσης προσλήψεων 100 αστυνομικών

Στη συνεδρία έχουν προσκληθεί η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός Αστυνομίας και οι Σύνδεσμοι των Αστυνομικών

ΚΥΠΕ

Σε έκτακτη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, συζητείται αύριο Πέμπτη στις 11.30, η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της 3ης Νοεμβρίου για την ακύρωση των προσλήψεων εκατόν αστυνομικών και πυροσβεστών, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης.

Στη συνεδρία, είπε, έχουν προσκληθεί η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός Αστυνομίας και οι Σύνδεσμοι των Αστυνομικών.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Επιτροπής «να λειτουργήσει υποβοηθητικά για να βρεθεί λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που άπτεται της λειτουργίας του Αστυνομικού Σώματος, γιατί εκατόν αστυνομικοί λιγότεροι στο μικρό Αστυνομικό Σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Υπάρχουν πολιτικοί υπεύθυνοι για αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ο βουλευτής ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, αναφέροντας πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ πριν από ενάμιση χρόνο σε ειδική συνεδρία είχε εγγράψει αυτεπάγγελτα το θέμα, προειδοποιώντας ότι η διαδικασία έπασχε και ότι υπήρχε ο κίνδυνος να «πέσει» ενώπιον δικαστηρίου.

«Κάποιοι προφανώς έκαναν τις πάπιες. Και αυτοί οι κάποιοι είναι εκείνοι που σήμερα καλούνται να δώσουν λύσεις. Επομένως, υπάρχουν ευθύνες και είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν εξέφρασαν ούτε μια συγνώμη για τους δικούς τους πολιτικούς χειρισμούς και αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτό το απόλυτο θεσμικό αδιέξοδο», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση