ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:50
 

Λοϊζίδου: Προειδοποιεί με δικαστικά μέτρα τα ΜΜΕ

Επιστολή έστειλε σε διάφορα ΜΜΕ η Εισαγγελέως της Δημοκρατίας δια των δικηγόρων της

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ποινικό αδίκημα συνιστά η χρησιμοποίηση υλικού το οποίο έχει υποκλαπεί, αναφέρει σε επιστολή που έχει αποστείλει σε διάφορα ΜΜΕ δικηγορικό γραφείο, το οποίο ενεργεί εκ μέρους της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου, καλώντας τα να μην χρησιμοποιούν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της πελάτιδάς του διαφορετικά θα ληφθούν δικαστικά μέτρα.

Στην επιστολή, την οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, το δικηγορικό γραφείο Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ αναφέρει ότι «η χρησιμοποίηση υλικού το οποίο έχει υποκλαπεί είναι ποινικό αδίκημα βάσει του άρθρου 3 του Περί Προστασίας του Απόρρητου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμου του 1996 (92(1)/96) και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών».

Προστίθεται ότι «αποτελεί και παραβίαση των άρθρων 15 και 17 του Συντάγματος και του Άρθρου 8(1) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, που αποτελεί μέρος του εσωτερικού δικαίου της χώρας, ως αποτέλεσμα του κυρωτικού Νόμου 39/62».

«Ενόψει των ανωτέρω καλείστε όπως μη χρησιμοποιείτε το περιεχόμενο των πιο πάνω επικοινωνιών (emails) της πελάτιδας μας, διαφορετικά θα ληφθούν δικαστικά μέτρα εναντίον σας τόσο για ποινικά αδικήματα όσο και για αποζημιώσεις», καταλήγει η επιστολή του δικηγορικού γραφείου.

Στην ΕΔΥ θέμα διαθεσιμότητας Λοϊζίδου

Μετά τις έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για την παραμονή της Ελένης Λοϊζίδου στην Νομική Υπηρεσία μεσούσης της πειθαρχικής έρευνας ο Κώστας Κληρίδης επανήλθε στο όλο θέμα.

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε όπως αυτή εξετάσει το ενδεχόμενο, η λειτουργός να τεθεί σε διαθεσιμότητα για σκοπούς εύρυθμης διεξαγωγής της έρευνας μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Ο Κώστας Κληρίδης αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κα Ελένη Λοΐζίδου. Ουσιαστικά με την κίνησή του ο κ. Κληρίδης κάνει δεύτερες σκέψεις αφού στο αιτιολογικό που παραθέτει κάνει λόγο για διαθεσιμότητα για σκοπούς εύρυθμης διεξαγωγής της έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X