ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιτυχία καταγράφει περιβαλλοντικό έργο σε αλυκή Ακρωτηρίου και Lady’s Mile

Τι αναφέρει ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων

ΚΥΠΕ

Θετικά αποτελέσματα καταγράφει η πορεία του περιβαλλοντικού έργου MAVA MedisWet, το οποίο στοχεύει στην προστασία των οικοτόπων και των απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας στην περιοχή της λίμνης Μακριά στο Ζακάκι, στην ευρύτερη περιοχή του Lady’s Mile και στην αλυκή Ακρωτηρίου.

Ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρει ότι το έργο, το οποίο άρχισε πέρσι και έχει διάρκεια δυο χρόνια, είναι μια συνεργασία της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων, του Ιδρύματος Terra Cypria και κυβερνητικών τμημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο του έργου, προστίθεται, το Τμήμα Περιβάλλοντος των ΒΒ προχώρησε σε διάφορες παρεμβάσεις και δράσεις αποκατάστασης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 300 κυβικά μέτρα σκουπιδιών από την περιοχή της αλυκής, έχει επιδιορθωθεί το παρατηρητήριο πουλιών στη λίμνη Μακριά και έχει τοποθετηθεί ένας ξύλινος φράκτη για να μειωθεί η όχληση των πουλιών.

Επίσης, οι αρχές των ΒΒ προχώρησαν σε κλείσιμο των ανεξέλεγκτων προσβάσεων στην αλυκή, με τη χρήση ογκόλιθων, με στόχο να αποτραπεί η είσοδος μηχανοκίνητων οχημάτων και οι οδηγοί να χρησιμοποιούν μόνο τον κύριο δρόμο.

Η Λειτουργός Περιβάλλοντος των ΒΒ, Αλεξία Περδίου, σημειώνει σε δήλωση της ότι «όσα έργα κι αν πραγματοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν θα έχουν επιτυχία αν δεν εκτιμήσουμε όλοι την περιβαλλοντική αξία της περιοχής και δεν συμβάλουμε στην μακροπρόθεσμη προστασία της».

«Εάν σταματήσουμε ν’ αφήνουμε πίσω μας σκουπίδια, αν οδηγούμε μόνο στον υφιστάμενο δρόμο και όχι στους βιότοπους και στους αμμόλοφους, αν σταματήσουμε να κατασκηνώνουμε και ν’ ανάβουμε φωτιές το βράδυ, θα έχουμε ήδη κάνει πολλά» συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως προγραμματίζονται και άλλες πρακτικές δράσεις αποκατάστασης στην περιοχή του Lady’s Mile και της αλυκής, που εμπίπτουν στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Διατήρησης, ένα καθεστώς προστασίας αντίστοιχο με εκείνο που διέπει τις περιοχές NATURA 2000.

Η παραλία του Lady’s Mile, είναι επίσης παραλία ωοτοκίας χελωνών και αυτά τα μέτρα έχουν επίσης στόχο να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ευάλωτων νεογνών, καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι Βρετανικές Βάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση