ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλικό τεστάρισμα της «Ανδρέας Παπανδρέου»

Τα τρία πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από την Κύπρο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, παραμένουν από το απόγευμα Δευτέρας τα τρία αεροσκάφη της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Η παρουσία των πολεμικών αεροσκαφών, σε υποδομές της Εθνικής Φρουράς, όπως πληροφορείται η «Κ», δεν σχετίζεται με την κατάσταση που επικρατεί την παρούσα φάση στην περιοχή.

Τα τρία πολεμικά αεροσκάφη, 2 μαχητικά Rafale και 1 μεταγωγικό αεροσκάφος C 180, απογειώθηκαν από γαλλικό αεροδρόμιο με προορισμό την Κύπρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από στρατιωτικές πηγές, η παρουσία των τριών γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών σχετίζεται με τη στρατιωτική συμφωνία που έχουν υπογράψει η 2 χώρες και όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα τέθηκε σε ισχύει.

Όπως μας εξηγήθηκε από τις ίδιες πηγές, τα γαλλικά πολεμικά πραγματοποιούν δοκιμαστικές πτήσεις τεστάροντας με τον τρόπο αυτό τις υποδομές της ΕΦ στην Πάφο. Από τις ίδιες πηγές δεν επιβεβαιώνεται ότι τα γαλλικά αεροσκάφη συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες. Η αναχώρησή τους είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι Τετάρτης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό η πορεία και ο προορισμός τους.

Ελικόπτερα

Στην Πάφο και στην αεροπορική βάση φαίνεται να βρίσκονται και ισραηλινά ελικόπτερα. Μάλιστα ένα από αυτά φαίνεται, σε οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η «Κ», να πετά σε περιοχή της Πάφου. Ανεπίσημα οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδίδουν την παρουσία των ισραηλινών ελικοπτέρων σε κοινές συνέργειες με την Εθνική Φρουρά. Ωστόσο από πλευράς Υπουργείου Άμυνας τονίζεται πως δεν υπάρχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες, οποιασδήποτε μορφής, μέχρι τον επόμενο μήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ