ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γονική άδεια θα δώσει στον εαυτό του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το Facebook παρέχει τετράμηνη πληρωμένη γονική άδεια, τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες

Newsroom K

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε γνωστό ότι τον Δεκέμβριο θα πάρει μια νέα γονική άδεια για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Το Facebook παρέχει τετράμηνη πληρωμένη γονική άδεια, τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες, κάτι που θεωρείται γενναιόδωρο για τα δεδομένα των αμερικανικών επιχειρήσεων, αν και μερικές εταιρείες του τομέα τεχνολογίας είναι ακόμη πιο γενναιόδωρες προς τους εργαζόμενους νέους γονείς.

Η άδεια μπορεί να ληφθεί τμηματικά. Ο 33χρονος Ζούκερμπεργκ είχε πάρει ξανά ένα μήνα γονική άδεια, μόλις γεννήθηκε η δεύτερη κόρη του τον Αύγουστο. Νωρίτερα, είχε πάρει δίμηνη άδεια, όταν είχε γεννηθεί η πρώτη κόρη του το 2015.

«Θα πάρω γονική άδεια τον Δεκέμβριο για να είμαι με την Ογκούστα και τη Μαξ, οπότε θα ακούτε λιγότερο από μένα. Έχουμε μερικές ακόμα ανακοινώσεις σχετικά με το Facebook και τη φιλανθρωπική δραστηριότητα για φέτος – θα τα ξαναπούμε το 2018!», σχολιάζει πάνω από τη φωτογραφία του όπου εμφανίζεται «πλάτη», ανάμεσα στην πρώτη του κόρη και τον σκύλο του, «Μπιστ».

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που δεν έχει κατοχυρώσει επίσημα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν γονική άδεια, αφήνοντας το ζήτημα στην ευχέρεια των πολιτειών, των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των εταιρειών.

Σε παλιότερη ανάρτησή του στο facebook, ο Ζούκερμπεργκ είχε αποκαλύψει πως κατά την προηγούμενη μηνιαία άδειά του δεν είχε ασχοληθεί με «μωρουδιακά ζητήματα» και είχε ξοδέψει αρκετό χρόνο συζητώντας με τους συνεργάτες του την απόπειρα ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση