ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η αύξηση κρουσμάτων Covid-19 «τρομάζει» τα διεθνή χρηματιστήρια

Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων

Kathimerini.gr

Oι φόβοι για ένα δεύτερο lockdown στην Ευρώπη και το σκάνδαλο μεγατόνων για ξέπλυμα χρήματος πολλών τρισ. δολαρίων μέσω κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών ρίχνουν βαριά σκιά στα διεθνή χρηματιστήρια, με τα futures του Dow Jones να κάνουν βουτιά έως και 500 μονάδες και τις ευρωπαϊκές μετοχές να υποχωρούν σε χαμηλά επτά εβδομάδων.

Με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά τον κόσμο να συνοδεύονται με επαναφορά περιοριστικών μέτρων και εντεινόμενα σενάρια για lockdown, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε ενδοσυνεδριακές απώλειες σχεδόν 3%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου. Οι μετοχές του κλάδου αερομεταφορών και ψυχαγωγίας το μεγαλύτερο «βαρίδι» για τον δείκτη. Iσχυρές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των τραπεζών, μετά τις πληροφορίες για συναλλαγές ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι μετοχές των HSBC και Standard Chartered υποχώρησαν σε ναδίρ 22 ετών.

Μεταξύ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρούσε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, με απώλειες πάνω από 3%, ενώ ο DAX στην αγορά της Φραγκφούρτης έχανε 3,2%.

Στο «κόκκινο» και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI world equity index -που καταγράφει την πορεία των μετοχών σε 49 χώρες.

Οι σημερινές απώλειες οφείλονται εν μέρει στην αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη, εξηγεί στο CNBC ο Σάμι Τσάαρ, επικεφαλής οικονομολόγος στη Lombard Odier.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση