ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η χώρα που μόλις κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που παρέμενε αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού

Kathimerini.gr

Οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, μιας από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που παρέμενε αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2.

Ο πρόεδρος του νησιωτικού κράτους του Ειρηνικού, Ντέιβιντ Πανουέλο, αναγνώρισε ότι η είδηση αυτή προκαλεί «συναγερμό» στο αρχιπέλαγος των 100.000 κατοίκων, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το πρόσωπο που έχει μολυνθεί βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

«Για αυτόν τον λόγο, όλοι οι πολίτες πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», ανέφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Μην πανικοβάλλεστε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι το κρούσμα είναι ένας ναυτικός πλοίου, το οποίο είχε σταλεί για επισκευές στις Φιλιππίνες.

Πρόσθεσε ότι ο ασθενής και τα άλλα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο σκάφος, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο σε λιμνοθάλασσα και παρακολουθείται υπό μονίμου βάσης.

Τα σχολεία, οι εκκλησίες και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά στο νησιωτικό κράτος.

Οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού επέδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην προστασία τους από την πανδημία, καθώς αποφάσισαν πολύ νωρίς να κλείσουν τα σύνορά τους, παρά το πολύ υψηλό κόστος του μέτρου για τις οικονομίες τους, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Τα Βανουάτου, τα Νησιά του Σολομώντα, τα Νησιά Μάρσαλ, η Σαμόα και πλέον η Μικρονησία έχουν εντοπίσει τουλάχιστον ένα κρούσμα, όμως καμιά από τις χώρες αυτές δεν έχει κατόπιν επιβεβαιώσει περιπτώσεις μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα.

Ωστόσο Κιριμπάτι, Ναούρου, Παλάου, Τόνγκα και Τουβαλού δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα του νέου κορωνοϊού επί του παρόντος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση