ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κεφτεδάκια με κιμά και παρμεζάνα σε σος ντομάτα και ρύζι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Υλικά

Για τη σάλτσα

- 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κύβος βοδινού ζωμού KNORR
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- Αλάτι-πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. χοιρινό κιμά
1 αβγό
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι                                                                                                                                                                                                                                Ρύζι KNORR για να σερβίρουμε

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
3. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά στην κατσαρόλα με τη σος και τα σιγοβράζουμε μαζί με τη σος για 30 λεπτά (δεν ανακατεύουμε για να μην τα σπάσουμε), μέχρι να δέσει η σος και να ψηθούν τα κεφτεδάκια. Ο συνολικός χρόνος σιγοβρασίματος της σος είναι γύρω στα σαράντα λεπτά, τα τριάντα εκ των οποίων μαζί με τα κεφτεδάκια.
4. Ετοιμάζουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το ρύζι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση