ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Κουγιάλης: Υλοποίηση Σχεδίου για το Δασικό Πάρκο Ακάμα

Το Σχέδιο παρουσιάστηκε στην σύσκεψη του υπουργείου Γεωργίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την παρουσίαση του σχεδίου για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα ξεκινά η υλοποίηση ενός ονείρου τριακονταετίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το «Σχέδιο για τη διαχείριση, ανάπτυξη και αξιοποίηση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα» παρουσιάστηκε την Πέμπτη 11/01 σε σύσκεψη στο Υπουργείο και μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι «προσδοκούμε ότι με την κατασκευή του πάρκου θα προστατέψουμε αποτελεσματικά τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής, θα αναδείξουμε το κάλλος της περιοχής Ακάμα, θα προσελκύσουμε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα συνδράμουμε αποφασιστικά στην αναζωογόνηση και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής Ακάμα αλλά και ολόκληρου του διαμερίσματος της Πόλης Χρυσοχούς».

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα αφορά έκταση 77 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει όλη την κρατική γη (δασική και άλλη), ενώ μέτρα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος λαμβάνονται για όλη την περιοχή NATURA, που περιλαμβάνει τόσο κρατική όσο και ιδιωτική περιουσία.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως το πάρκο θα διαχειρίζονται από κοινού το Τμήμα Δασών και οι κοινότητες της περιοχής επισημαίνοντας ότι από τα έσοδα που θα προέρχονται από τις δραστηριότητες που θα επιτραπούν εντός του πάρκου θα επωφελούνται σημαντικά οι κοινότητες ενώ μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιείται για σκοπούς συντήρησης του πάρκου.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κουγιάλης δήλωσε ότι ο σχεδιασμός έγινε μετά από διαβούλευση με τις κοινότητες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους ιδιοκτήτες γης στη περιοχή ξεκαθαρίζοντας πως εντός του πάρκου δεν θα υπάρχει συντελεστής δόμησης. Αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικών περιουσιών ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως αυτό θα επιλυθεί με την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου για ολόκληρη τη περιοχή η ετοιμασία του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Σχέδιο θα τεθεί σε ευρεία διαβούλευση στις 19 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X