ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λ. Χριστοφόρου: Θα υπηρετώ το κόμμα από τη θέση του ευρωβουλευτή

Ο ίδιος έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ που όπως λέγεται είναι για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο Λευτέρης Χριστοφόρου προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως είπε στην ανακοίνωσή του μπορούν νέα άτομα να λάβουν θέση στην ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα τόνισε πως θα συνεχίσει να συνεισφέρει στο κόμμα από τη θέση του ευρωβουλευτή.

Η «Κ» είχε αποκαλύψει από τις 8 Δεκεμβρίου την πρόθεση του κ. Χριστοφόρου να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο στον Χάρη Γεωργιάδη

Όπως έγραψε την Πέμπτη η «Κ», ενώ αρχικά ο κ. Χριστοφόρου δεν ευνοούσε απομάκρυνσή του από την ηγεσία, δεδομένου ότι είχε μόλις επανεκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο στη θέση, σήμερα αναδιπλώνεται. Δεν πέρασε απαρατήρητη στις Βρυξέλλες η κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να ευχαριστήσει προσωπικά τον Χάρη Γεωργιάδη για τον ρόλο του στη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και να του ευχηθεί τα καλύτερα. Κίνηση που μεταφράστηκε με το ότι ο Πρόεδρος έδωσε το δακτυλίδι στον Χάρη Γεωργιάδη να συνεχίσει από την ανώτατη πυραμίδα του ΔΗΣΥ.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου, όπως αναφέρει στο στενό του περιβάλλον μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα και από τη θέση του απλού μέλους. Είναι γνωστός άλλωστε για τον κομματικό του πατριωτισμό και θεωρείται βέβαιο πως θα θέσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στη διάθεση του κόμματος. Θέση την οποία θα διεκδικήσει εκτός απροόπτου ο Χάρης Γεωργιάδης στο ανώτατο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί. Υπάρχουν ωστόσο και κύκλοι που υπενθυμίζουν την δημοτικότητα του κ. Χριστοφόρου στη βάση του ΔΗΣΥ και σημειώνουν με νόημα πως είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί 2024.

Α. Νεοφύτου: «Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον Λευτέρη Χριστοφόρου»

Τις ευχαριστίες του προς τον Λευτέρη Χριστοφόρου έξεφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύρου.

«Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος υπήρξε στενότατος συνεργάτης και αδελφικός φίλος, από το 1985 και τα χρόνια στη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η πολιτική πορεία του φίλου Λευτέρη και η πολυετής αλλά και πολύτιμη προσφορά του στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι ταυτισμένη με το ήθος που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Θα συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα και στον τόπο από το βήμα του Ευρωβουλευτή, συνεχίζοντας να τιμά την Κύπρο», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Τελειώνοντας δήλωσε «Θέλω επίσης να απευθύνω θερμές ευχαριστίες και σε ακόμη δυο συνεργάτες μου. Τη Στέλλα Κυριακίδου και τον Νίκο Νουρή, λόγω των νέων τους καθηκόντων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Υπουργείο Εσωτερικών, αντίστοιχα. Έχασα δυο ακόμη στενούς συνεργάτες στην κομματική δομή, που επέδειξαν ήθος και πρόσφεραν στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Κερδίζει όμως στο πρόσωπο της Στέλλας η Ευρώπη και στο πρόσωπο του Νίκου το Υπουργείο Εσωτερικών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση