ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Lemon pie

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπέροχη τάρτα που πρέπει να φτιάξετε. Λεμονάτη και τόσο νόστιμη, θα έλεγα ότι είναι το τέλειο επιδόρπιο!

Χρόνος ετοιμασίας: 20’

Χρόνος ψησίματος: 50’

Μερίδες: 8

Θερμίδες ανά μερίδα: 480

Θα χρειαστούμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. και βάθους 4 εκ.


Υλικά

Για την τάρτα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. ζάχαρη
130 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1 κρόκος αβγού
30 γρ. νερό

Για τη γέμιση

75 γρ. corn flour
560 γρ. νερό
330 γρ. ζάχαρη
Το ξύσμα φλούδας από 1 μεγάλο λεμόνι
4 κρόκοι αβγού
90 γρ. βούτυρο
Ο χυμός από 1 λεμόνι

Για το τελείωμα

4 ασπράδια αβγών
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C. Σε ένα πάγκο εργασίας στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Χρησιμοποιώντας τον πλάστη μας ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλλο. Το εφαρμόζουμε στην ταρτιέρα μας. Σκεπάζουμε την τάρτα με το λαδόχαρτο και ρίχνουμε μέσα φασόλια, που θα χρησιμεύσουν ως βαρίδι για να μην ψηλώσει η τάρτα μας. Βάζουμε την τάρτα στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το λαδόχαρτο και τα φασόλια και ψήνουμε την τάρτα μας ακάλυπτη για ακόμα 10 λεπτά.
3. Για να φτιάξουμε τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το corn flour και να ενσωματωθούν οι κρόκοι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έχοντας και τη σπάτουλα σιλικόνης μας δίπλα για να πιάνουμε τον πάτο της κατσαρόλας και να μην κολλήσει η γέμιση στον πάτο. Όταν η γέμιση αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη γέμιση στην έτοιμη τάρτα.
4. Για να φτιάξουμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μας και χτυπάμε για να ασπρίσουν. Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν, ρίχνουμε μέσα λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και στητή μαρέγκα. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στην τάρτα και απλώνουμε με την icing σπάτουλά μας
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C. Βάζουμε την τάρτα για 5-10 λεπτά στον ζεστό φούρνο, απλώς για να ψηθεί ελαφρά η μαρέγκα μας. Αφαιρούμε από τον φούρνο, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει προτού σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση