ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευκωσία: Drone σε δοκιμαστική πτήση «έπιασε» 70χρονο να βάζει φωτιά

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Περιστερώνας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Drone του Ινστιτούτου Κύπρου, κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, εντόπισε 70χρονο να θέτει κακόβουλα φωτιά.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Τμήματος Δασών και Ινστιτούτου Κύπρου, που αφορά στη συνεχή ανάπτυξη τεχνολογίας μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων – γνωστών ως drones, με σκοπό την πρόληψη και εντοπισμό πυρκαγιών, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μη επανδρωμένου drone του Ινστιτούτου Κύπρου, η οποία διεξήχθη χθες, από χειριστή drone του Ινστιτούτου Κύπρου, στη βάση σχεδίου πτήσης σε εγκεκριμένο εναέριο χώρο για πτήσεις μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και κατόπιν άδειας της Πολιτικής Αεροπορίας, καταγράφηκαν πλάνα στα οποία φαίνεται άντρας, ηλικίας 70 ετών, να αποβιβάζεται από όχημα και να θέτει φωτιά σε αποκάλαμα, σε αγροτική περιοχή στην Ορούντα.

Αφού το drone προσέγγισε το σημείο και αφού ο 70χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία του, ο ίδιος κατέσβησε τη φωτιά, προτού αυτή επεκταθεί, ενώ o χειριστής του drone ενημέρωσε την Αστυνομία και υπέδειξε το σημείο στα μέλη του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας.

Η ταυτοποίηση του 70χρονου άντρα που είχε ανάψει τη φωτιά προέκυψε από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια από τα μέλη της Αστυνομίας για διερεύνηση της υπόθεσης ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο. Ο 70χρονος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Περιστερώνας νωρίτερα σήμερα, όπου ανακρινόμενος ομολόγησε το άναμμα της φωτιάς. Αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς και αποδεσμεύτηκε, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Περιστερώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση