ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Οι γιατροί να σταθούν στο πλευρό μας για τη μεταρρύθμιση

Τους κάλεσε να κλείσουν τα αφτιά τους στις Κασσάνδρες, εκφράζοντας την πρόθεση του για διάλογο

Κάλεσμα στους κυβερνητικούς γιατρούς να κλείσουν τα αφτιά τους στις Κασσάνδρες και να παραμείνουν δίπλα στο Υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, προέβη ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Κωνσταντίνος Ιωάννου. την εκφράζοντας την ετοιμότητα του για διάλογο με τις συντεχνίες στη βάση των αιτημάτων της ΠΑΣΥΚΙ, όχι, όμως κάτω από το καθεστώς του εκβιασμού για κλιμάκωση μέτρων.

Μάλιστα όπως σημείωσε η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για να αποκατασταθεί η αλήθεια όπως είπε, στα όσα λέχτηκαν τα τελευταία 24ωρα μετά τον θάνατο του 10χρονου μαθητή και για τα όσα αναφέρθηκαν κατά την χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του ιατρικού κόσμου.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η απόφαση για απεργία ήταν βεβιασμένη και πυροδότησε μια ισοπεδωτική προσέγγιση γύρω από τον τομέα της δημόσιας υγείας. Αναγνώρισε ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα στα κρατικά νοσηλευτήρια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το έργο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια με την ψήφιση των νομοσχεδίων για αυτονόμηση και ΓΕΣΥ.

Έγιναν βήματα

Όπως υποστήριξε σήμερα στα δημόσια νοσηλευτήρια υπηρετεί ο μεγαλύτερος αριθμός ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, όπως είπε οι εγκεκριμένες θέσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας σε ιατρικό προσωπικό το 2012 ήταν 739, ενώ σήμερα οι εγκεκριμένες θέσεις είναι 826.

 

Έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια στην δημόσια υγεία υποστήριξε ο υπουργός Υγείας

Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί κάποιοι μιλούν για εξουθένωση στον τομέα της Υγείας, και ότι αφέθηκαν τα δημόσια νοσηλευτήρια να καταρρεύσουν, παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν μείωση ή/και σταθεροποίηση της επισκεψιμότητας στα ΤΑΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία.

Όχι σε μηδενισμό

Επισήμανε δε ότι υπάρχει σταδιακή αναβάθμιση της προνοσοκομειακής φροντίδας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, με το υπουργείο υγείας να λειτουργεί μέσα σε δύο χρόνια οκτώ νέους Σταθμούς Ασθενοφόρων. Τονίζοντας ότι δεν δεν πρέπει να υπάρξει μηδενισμός των ενεργειών από πλευράς υπουργείου.

Επ αυτού ανέφερε μάλιστα ότι τα «πυρά» των τελευταίων ημερών πλήττουν ιδιαίτερα τα ΤΑΕΠ, τα οποία έχουν την ευθύνη για την εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου ασθενών. Σημειώνοντας ότι τα ΤΑΕΠ καλούνται σήμερα λόγω του συστήματος υγείας που υπάρχει στην χώρα να διαχειριστούν περιστατικά όλων των κατηγοριών, με την πλειονότητα εξ αυτών να μην κατηγοριοποιούνται ως επείγοντα.

Απάντηση στα 13 σημεία της ΠΑΣΥΚΙ

 Έτοιμος για διάλογο όσο αφορά τα αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ ο υπουργός Υγείας

Καταληκτικά ο υπουργός υγείας απατώντας στα 13 αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ επισήμανε ότι ο ίδιος είναι ανοικτός σε διάλογο, αναφέροντας ωστόσο ότι στην επιστολή της 9ης Μαΐου 2018 που απέστειλαν προς το Υπουργείο Υγείας μόνο ένας μικρός αριθμός αιτημάτων τους ήταν κοινά με τα 13 σημεία. «Είμαι έτοιμος να μπω σε διάλογος μαζί με την ΠΑΣΥΚΙ,αλλά δεν θα δεχθώ τις όποιες εκβιαστικές κινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X