ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαρτυρία: Ο πατέρας μου με κακοποιούσε σεξουαλικά (βίντεο)

Mε αφορμή την προεδρική χάρη που δόθηκε την Τρίτη σε καταδικασθέντα για ιδίας φύσεως έγκλημα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σκληρό το δράμα που βίωνε ως παιδί ένας ενήλικας πλέον Κύπριος, ο οποίος είχε το θάρρος να βγει στον τηλεοπτικό «αέρα» και να εξιστορήσει το πώς έγινε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο του τον πατέρα μέσα στο σπίτι τους. Η παρέμβασή του πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προεδρική χάρη που δόθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου σε καταδικασθέντα για ίδιας φύσης έγκλημα.

Όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο ενήλικας δήλωσε ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν μικρός και τον απειλούσε ότι εάν αποκάλυπτε οτιδήποτε θα σκότωνε τη μητέρα του και θα ασελγούσε και στα αδέρφια του.

Αργότερα, το θύμα μεγαλώνοντας άρχισε να σκέφτεται, εκτός από τις πιο πάνω απειλές, διάφορα άλλα πράγματα όπως η ντροπή και τα ερωτήματα: εάν μιλούσε, θα τον πίστευαν; Θα στιγματιζόταν; Η μητέρα του είχε αρχίσει να υποψιάζεται, οπότε ο ίδιος τόλμησε να της τα αποκαλύψει, ώστε να μην την αφήσει να βασανίζεται με τις σκέψεις:

Όσον αφορά το Κράτος, δεν του παρείχε καμία ουσιαστική στήριξη, όπως λέει, καθώς είχε κλείσει τα 18 του χρόνια, χάνοντας έτσι τα δικαιώματά του ως ανήλικος.

Του έπαιρναν την μια κατάθεση μετά την άλλη, χωρίς την παρουσία κάποιων ειδικών ή τουλάχιστον της μητέρας του κατά την διάρκεια των διαδικασιών, ενώ είχαν αναθέσει σε ψυχίατρο του κράτους να αξιολογήσει, μέσω από συνεδριάσεις, το κατά πόσον τα όσα κατέθετε αλήθευαν ή όχι.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση