ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόσω ολοταχώς για ψήφιση το ν/σ του Ταμείου Υδρογονανθράκων

Την ερχόμενη Δευτέρα λαμβάνει την τελική διαμόρφωσή του το νομοσχέδιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων είχε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι πολιτικοί αρχηγοί ανηφόρισαν το λόφο του Προεδρικού για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ΓεΣΥ, τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Ταμείο Υδρογονανθράκων αλλά και τα της δικαιοσύνης, μετά και τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της περασμένη εβδομάδα με το Ανώτατο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως στη σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής αλλά και των αρχηγών των κομμάτων έγινε μια δημιουργική συζήτηση. 

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «το σύνολο των πολιτικών αρχηγών ομόφωνα αποφάσισε την επίσπευση της ψήφισης του Νομοσχεδίου. Ήδη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής όρισε συνεδρίαση για την τελική διαμόρφωση του Νομοσχεδίου, την ερχόμενη Δευτέρα».

Το ΓεΣΥ

Όσον αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας, εκφράστηκε από όλους αποφασιστικότητα για την υλοποίησή του. «Τόσο τα κόμματα, όσο και η Κυβέρνηση εξέφρασαν τη βούληση και την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κατά την πορεία εφαρμογής του Σχεδίου τα όποια προβλήματα προκύψουν», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Περί δικαιοσύνης

Πέραν του Ταμείου Υδρογονανθράκων και του ΓεΣΥ, στη σύσκεψη, συζητήθηκε και η μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης. Οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να δώσουν προτεραιότητα στην εξέταση των νομοσχεδίων αμέσως μετά την κατάθεσή τους στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής για το πνεύμα συνεργασίας και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί άφησαν να νοηθεί ότι κάποια κόμματα δεν συναινούν πλέον στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για το ΓΕΣΥ όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια γενική συζήτηση. Το ΓΕΣΥ είναι ήδη θεσπισμένο με νομοθεσία και είναι στη φάση της εφαρμογής του. Απόψεις και προβληματισμοί υπάρχουν πάντοτε. Σημασία έχει ότι εκφράστηκε από όλους αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ ως έχει». 

Σε ερώτηση για τις εισηγήσεις της ΟΕΒ, ο κ. Προδρόμου δήλωσε πως «υπάρχει νομοθεσία του κράτους θεσπισμένη που πρέπει να εφαρμοστεί. Η Κυβέρνηση εξετάζει πώς θα εφαρμόσει το ΓΕΣΥ. Σήμερα με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων εκφράστηκε η κοινή αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του Σχεδίου».

Τέλος, σε αναφορά ότι υπήρξαν επικρίσεις από πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν έχει γίνει αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ότι δεν δημιουργήθηκε ακόμα μονάδα πρώτων βοηθειών για παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη η δημιουργία υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Κριτική μπορεί να γίνει γιατί για όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Μακάρειο Νοσοκομείο δεν υπήρξε αυτή η μονάδα. Τώρα, είναι η ώρα που θα υπάρξει. Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του ΓΕΣΥ είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και έτσι θα προχωρήσουμε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση