ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μη συνεργάσιμη η διοίκηση της Folli Follie, καταγγέλλει η ελεγκτική εταιρεία

Μέσα Σεπτεμβρίου γνωστοποιήθηκε στη Folli Follie η διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Την απροθυμία της διοίκησης Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να δώσει στοιχεία στους ορκωτούς λογιστές της ΕΥ (Ernst &Young) για τα μεγέθη της Folli Follie και τη γενικότερη αβεβαιότητα περί της εταιρείας επιβεβαίωσε η ελεγκτική εταιρεία. Στη χθεσινή της ανακοίνωση –την πρώτη από τα μέσα Ιουνίου για την υπόθεση– η ΕΥ αποκαλύπτει πως από τις 19 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησε στη Folli Follie τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, «λόγω ελλιπούς συνδρομής» της διοίκησης Κουτσολιούτσου στο έργο.

Eτσι επισημοποιείται η έλλειψη ελεγκτικού οίκου εγνωσμένου διεθνούς κύρους που θα αναλάβει τον έλεγχο των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου. Να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα αυτή τη στιγμή για τη δημοσιοποίηση πραγματικών αξιόπιστων αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017. Η μία είναι αυτή που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες. Να δημοσιοποιήσει τον ελεγμένο ισολογισμό της. Τον ρόλο αυτό εξακολουθούν να έχουν με βάση την εντολή της περυσινής γενικής συνέλευσης της Folli Follie η Ecovis και ο κ. Βαρθαλίτης.

Ομως, εκτός από το ότι θα είχε λίγη αξία ο ίδιος ελεγκτής που υπέγραψε τις παραποιημένες καταστάσεις να επανέλθει έστω και με τα νέα δεδομένα από την Ασία που πιστοποίησε η Alvarez & Marsal, η Ecovis διά του κ. Βαρθαλίτη αρνήθηκε. Μάλιστα, ο ίδιος θα καταθέσει ύστερα από κλήση του από την Επιτροπή Ελέγχων και Λογιστικής Τυποποίησης, την εποπτική του αρχή δηλαδή. Είτε σήμερα είτε στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Για να μπει άλλος ορκωτός πρέπει να εξουσιοδοτηθεί από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία όμως αναβλήθηκε για τα τέλη του μήνα. Η δεύτερη διαδικασία είναι αυτή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τον διορισμό ελεγκτικού οίκου για ανεξάρτητο έλεγχο. Εδώ προταθήκαν οι KPMG, PWC και Grant Thornton από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μένει να αποφασίσει το Πρωτοδικείο αν θα διατάξει κάποιον από αυτούς να αναλάβει το έργο. Και αυτό διότι ουδείς δεν θέλει να το αναλάβει, αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Οσον αφορά την ΕΥ, αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη αναφέρει ότι ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση του 2017, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με τη Folli Follie, αλλά «ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της χρήσης 2017». Και υπογραμμίζει ότι «στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρείας στο έργο μας».

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση