ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:29
 

Μη συνεργάσιμη η διοίκηση της Folli Follie, καταγγέλλει η ελεγκτική εταιρεία

Μέσα Σεπτεμβρίου γνωστοποιήθηκε στη Folli Follie η διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Την απροθυμία της διοίκησης Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να δώσει στοιχεία στους ορκωτούς λογιστές της ΕΥ (Ernst &Young) για τα μεγέθη της Folli Follie και τη γενικότερη αβεβαιότητα περί της εταιρείας επιβεβαίωσε η ελεγκτική εταιρεία. Στη χθεσινή της ανακοίνωση –την πρώτη από τα μέσα Ιουνίου για την υπόθεση– η ΕΥ αποκαλύπτει πως από τις 19 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησε στη Folli Follie τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, «λόγω ελλιπούς συνδρομής» της διοίκησης Κουτσολιούτσου στο έργο.

Eτσι επισημοποιείται η έλλειψη ελεγκτικού οίκου εγνωσμένου διεθνούς κύρους που θα αναλάβει τον έλεγχο των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου. Να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα αυτή τη στιγμή για τη δημοσιοποίηση πραγματικών αξιόπιστων αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017. Η μία είναι αυτή που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες. Να δημοσιοποιήσει τον ελεγμένο ισολογισμό της. Τον ρόλο αυτό εξακολουθούν να έχουν με βάση την εντολή της περυσινής γενικής συνέλευσης της Folli Follie η Ecovis και ο κ. Βαρθαλίτης.

Ομως, εκτός από το ότι θα είχε λίγη αξία ο ίδιος ελεγκτής που υπέγραψε τις παραποιημένες καταστάσεις να επανέλθει έστω και με τα νέα δεδομένα από την Ασία που πιστοποίησε η Alvarez & Marsal, η Ecovis διά του κ. Βαρθαλίτη αρνήθηκε. Μάλιστα, ο ίδιος θα καταθέσει ύστερα από κλήση του από την Επιτροπή Ελέγχων και Λογιστικής Τυποποίησης, την εποπτική του αρχή δηλαδή. Είτε σήμερα είτε στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Για να μπει άλλος ορκωτός πρέπει να εξουσιοδοτηθεί από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία όμως αναβλήθηκε για τα τέλη του μήνα. Η δεύτερη διαδικασία είναι αυτή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τον διορισμό ελεγκτικού οίκου για ανεξάρτητο έλεγχο. Εδώ προταθήκαν οι KPMG, PWC και Grant Thornton από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μένει να αποφασίσει το Πρωτοδικείο αν θα διατάξει κάποιον από αυτούς να αναλάβει το έργο. Και αυτό διότι ουδείς δεν θέλει να το αναλάβει, αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Οσον αφορά την ΕΥ, αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη αναφέρει ότι ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση του 2017, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με τη Folli Follie, αλλά «ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της χρήσης 2017». Και υπογραμμίζει ότι «στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρείας στο έργο μας».

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X