ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπήκε στον προεκλογικό, με αιχμές σε ΑΚΕΛ-Νιαζί ο Λεβέντ

Παρουσιάζεται την Τετάρτη το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Γιασεμί στη δημοσιογραφική εστία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με τους στίχους του Σεφέρη «είτε βραδιάζει είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί» παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Γιασεμί την προσεχή Τετάρτη στη Δημοσιογραφική Εστία. Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ ενώ μαζί του κατέρχονται ο καθηγητής αγροτικής οικονομίας Ζεκί Μπεσικτεπελί ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιμπραήμ Αζίζ, η ακτιβίστρια για την ειρήνη Λέιλα Κιράλπ, ο Οζ Καραχάν και η γνωστή λογοτέχνις Φαϊζέ Ορντεμιτζιλέρ.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην τ/κ κοινότητα έγινε την προηγούμενη βδομάδα στα γραφεία της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων και στην παρουσία του γ.γ της συντεχνίας Σενέρ Ελτζίλ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων, ο Σενέρ Λεβέντ, άφησε αιχμές τόσο για το ΑΚΕΛ όσο και για τον υποψήφιο του κόμματος της Αριστεράς Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Διερωτήθηκε πότε το ΑΚΕΛ έκανε κάτι για την τ/κ κοινότητα, ενώ σε ο,τι αφορά τον κ. Κιζίλγιουρεκ υποστήριξε πως αποφεύγει να τοποθετηθεί για το πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στην τ/κ κοινότητα.

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Λεβέντ υποστήριξε πως το Κίνημα Γιασεμί θα κάνει τις φωνές των Τουρκοκυπρίων να ακουστούν στη διεθνή σκηνή όπως και τις φωνές των δημοσιογράφων, των ακαδημαϊκών και άλλων που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία. Επεσήμανε επίσης πως το κύριο εμπόδιο στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού είναι οι προϋποθέσεις που θέτει η Τουρκία και πως το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ και του ΗΒ.

Καλώντας τους Τ/κ να πάνε στην κάλπη, δεν παρέλειψε να ψέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέπεμψε τον νόμο που περιλαμβάνει αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση