ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Να αρθούν οι παρανομίες στον Ακάμα ζητά το ΑΚΕΛ

Aναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Απαίτηση του ΑΚΕΛ είναι να εκδοθούν τα διατάγματα για τα διαχειριστικά σχέδια τα οποία υπάρχουν για τον Ακάμα, έτσι ώστε να αποκτήσουν νομική υπόσταση και να αρθούν οι παρανομίες που υπάρχουν και χρονολογούνται, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι "ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε να κινηθεί εδώ και χρόνια για άρση των παρανομιών, δυστυχώς κωφεύει".

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Ακάμας είναι διαμάντι για την Κύπρο και θα πρέπει να δούμε πώς τον διαφυλάσσουμε και αυτός ήταν ο στόχος της ανταλλαγής απόψεων σήμερα.

"Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ευρύτερος συνολικός σχεδιασμός για τον Ακάμα και όχι να υπάρχει κατατεμαχισμός όπως προωθείται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση. Είναι η απαίτηση μας το Τοπικό Σχέδιο των Κοινοτήτων του Ακάμα να δοθεί για μελέτη στις περιβαλλοντικές οργανώσεις και στα πολιτικά κόμματα για να το μελετήσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν ολοκληρωμένες απόψεις", είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διατύπωσε τις ανησυχίες τους "για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον Ακάμα" και πρόσθεσε πως θα επιδιωχθεί η ανάληψη πρωτοβουλιών μαζί με άλλα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση καθώς και επίσης και με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, "για να αντιδράσουμε και να διασώσουμε αυτό το διαμάντι για την Κύπρο που ονομάζεται Ακάμας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση