ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίκη εντός δίκης στην υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο

Αμφισβήτησε τις καταθέσεις ο δικηγόρος του Τζιωνή στο Κακουργιοδικείο

Newsroom K

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας διέταξε τη διεξαγωγή δίκης εντός δίκης στην υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, προκειμένου να εξετάσει τα επίδικα ζητήματα για τα οποία ήγειρε ένσταση ο δικηγόρος του Λοίζου Τζιωνή, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι επίσης ο ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Τα επίδικα ζητήματα αφορούν στις καταθέσεις που έδωσε ο Τζιωνής στις 27/4/2018, στις υποδείξεις σκηνών και στην παραλαβή των τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ενστάσεις από δικηγόρο του Τζιωνή

Ο δικηγόρος του Τζιωνή προέβαλε τη θέση ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη του και πως καταπιέστηκε να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στα δικαιώματα του και στις καταθέσεις που έδωσε, λόγω του ότι τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών και ήθελε να απαλλαγεί απ΄αυτό το βάρος του στερητικού συνδρόμου, όπως είπε.

Υποστήριξε επίσης πως όσα παραδέχθηκε ο πελάτης του είναι εξ ακοής μαρτυρίες, πως δεν αντιλαμβανόταν τι υπέγραφε και πως οι ανακριτές τον πίεζαν για να υπογράψει «να τελειώνουμε, να προχωρούμε και όλα θα πάνε καλά», όπως ανέφερε.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν εκδόθηκε προηγουμένως ένταλμα για έρευνα στην οικία στην οδό Σκιάθου και πως δεν επιστήθηκε η προσοχή στον κατηγορούμενο πριν οδηγηθεί για υπόδειξη σκηνών, ότι δηλαδή επρόκειτο να διερευνηθεί το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης.

Ο Τζιωνής δεν ήθελε δικηγόρο στην ανάκριση

Ως πρώτος μάρτυρας της Κατηγορούσας Αρχής στη δίκη εντός δίκης κατάθεσε σήμερα ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης, ο οποίος περιέγραψε στο δικαστήριο, με λεπτομέρεια, τα όσα είχε πει στους ανακριτές της υπόθεσης σχετικά με το φόνο και τους διάφορους ισχυρισμούς και τα σενάρια που προέβαλε αρχικά.

Ο κ. Σιαμμούτης είπε ότι πριν από την ανάκριση του Τζιωνή, του είχαν επεξηγηθεί τα δικαιώματα του, τα οποία του δόθηκαν και σε έντυπη μορφή, υπογράφοντας, όπως είπε, και το σχετικό έγγραφο. Είπε, επίσης, ότι ο ύποπτος δεν ήθελε δικηγόρο στο συγκεκριμένο στάδιο και πως σε γενικές γραμμές ήταν ψύχραιμος, ευγενικός και συνεργάσιμος «και απαντούσε σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις μας».

Είπε ότι σε εκείνο το στάδιο δεν είχε ζητήσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πως την προηγούμενη μέρα είχε τύχει εξέτασης από ψυχίατρο. Το μόνο που ζήτησε, ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ήταν κάποιες βιταμίνες που ελάμβανε λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε με τον σπόνδυλο, οι οποίες αγοράστηκαν και του προσφέρθηκαν.

Αλλαγή σενάριο από τον κατηγορούμενο

Ο κ. Σιαμούτης ανέφερε ότι αρχικά ο Τζιωνής ενέπλεξε στο φόνο τα αδέλφια Ανδρέας και Ηλίας Χαραλάμπους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω αδέλφια του είχαν ζητήσει να τους υποδείξει κάποιο σπίτι για να το διαρρήξουν. Ο Τζιωνής είπε μάλιστα ότι ο Ηλίας τον είχε απειλήσει με πιστόλι με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τους δώσει τα στοιχεία της οικίας του ζεύγους στο Στρόβολο και πως ο Ηλίας ήταν ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου ζεύγους.

Ακολούθως, ο ανακριτής είπε ότι ο Τζιωνής άλλαξε αυτό το σενάριο και κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Μάριο Χατζηξενοφώντος ως τον δράστη της δολοφονίας του ζεύγους.

Όταν οι ανακριτές τον ρώτησαν γιατί ενέπλεξε τα αδέρφια Χαραλάμπους και δεν τους είπε από την αρχή για τον Χατζηξενοφώντος αυτός τους είπε θυμωμένα πως «ο Μάριος εν κοπέλλι του Αλεξουθκιού, ίνταμπου θέλετε, να σας τον δώκω, να με σκοτώσουν τζαι μένα»;

Ακολούθως, είπε ο κ. Σιαμούτης, ο Τζιωνής τ’ άλλαξε και πάλι, κατονομάζοντας αυτή τη φορά τον ετεροθαλή αδελφό του και συγκατηγορούμενο του Λευτέρη Σολωμού, ενώ, όπως είπε, είχε αρχίσει να χάνει τη ψυχραιμία του και να γίνεται ανήσυχος.

Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ ορίστηκαν δικάσιμοι και στις ημερομηνίες 3/12 και 6/12 .
Η υπόθεση δικάζεται από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λευκωσία, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου Χάρης Πογιατζής και μέλη η Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστής Γιώτα Κυριακίδου και Επαρχιακή Δικαστής Φανή Καπετάνιου.

Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του, δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά οκτώ συνολικά κατηγορίες, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε στην πορεία την 3η κατηγορία που αφορά στη συνωμοσία για φόνο με το δικαστήριο να απαλλάσσει τους κατηγορούμενους από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X