ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O Steven Spielberg σε μια ανατρεπτική συμφωνία με το Netflix

Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία;

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η Amblin Partners, η εταιρεία με τον σκηνοθέτη Steven Spielberg στα ηνία, έκλεισε συμφωνία με το Netflix κατά την οποία θα παράξουν μαζί μια σειρά από ταινίες για την πλατφόρμα. Με λίγα λόγια, η πλατφόρμα streaming μπορεί να λέει πλέον πως έχει στο δυναμικό της έναν από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες του κινηματογράφου.

Παρ' όλα αυτά η συμφωνία αυτή δεν παύει να προκαλεί έκπληξη αφού στο παρελθόν ο σκηνοθέτης δεν ήταν τόσο θερμός όσον αφορά στην... νέα μόδα κυκλοφορίας ταινιών (εννοώντας το streaming) προσπαθώντας να πείσει την Ακαδημία Κινηματογράφου να αποκλείσει τις πλατφόρμες streaming από το να είναι υποψήφιες για Oscars. Στη συνέχεια ωστόσο προσπάθησε να το καλύψει λέγοντας πως θέλει ο κόσμος να απολαμβάνει ταινίες είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη οθόνη.

Mε την συμφωνία αυτή η Amblin Partners αναμένεται να παράγει τουλάχιστον δύο ταινίες την χρονιά, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, με το Netflix να χρηματοδοτεί μέρος των παραγωγών αυτών.

Να θυμισουμε πως η Amblin βρισκόταν πίσω από την ταινία ''The Trial of Chicago 7'' που θα κυκλοφορούσε από την Paramount πριν πουληθεί στο Netflix κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ήταν υποψήφια για 6 Oscars, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας ''Καλύτερης Ταινίας''.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση