ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τζιχαντιστές απέρριψαν τη συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν

Ριζοσπαστικές ομάδες του Ίντλιπ δεν αποδέχονται την ρωσοτουρκική συμφωνία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ριζοσπαστικές ομάδες που ελέγχουν το Ιντλίπ ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται την νέα ρωσοτουρκική συμφωνία. Οι ομάδες με ανακοινωθέντα τους τονίζουν ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες της νέας συμφωνίας. Επίσης, αποσαφηνίζουν ότι θα αντισταθούν σε ενέργειες που θα περιορίζουν την ακτίνα δράσης τους στο κέντρο του Ιντλίπ.

Μια από τις ισχυρότερες ομάδες που ελέγχει το Ίντλιπ, η Χαγάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, ξεκαθάρισε ότι η ρωσοτουρκική συμφωνία δε δεσμεύει τις δυνάμεις της. Μάλιστα, η οργάνωση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επιβολή ποινών σε μέλη και κάτοικους του Ιντλίπ που αποδέχονται τη νέα συμφωνία.

Το ίδιο πράττουν και άλλες οργανώσεις, όπως η Χουρράς Αλ Ντίν, Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν και η Τζαϊς Αλ Ίζζα. Αυτές οι οργανώσεις ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα τους και απειλούν όσες δυνάμεις ενδέχεται να επιτεθούν στις θέσεις τους.

Την σχετική είδηση μεταδίδει το ειδικό παρατηρητήριο για τις εξελίξεις στη Συρία, το οποίο τονίζει ότι ύστερα από τη νέα εξέλιξη, με βάση τις πρόνοιες της νέας ρωσοτουρκικής συμφωνίας, ο τουρκικός στρατός φέρει την ευθύνη της αντιμετώπισης της αντίστασης των προαναφερόμενων οργανώσεων.

Κύμα «συλλήψεων» και φόβοι για εκτελέσεις στο Ίντλιπ

Εν τω μεταξύ, από το κέντρο του Ιντλίπ, φτάνουν ανησυχητικού περιεχομένου πληροφορίες στον απόηχο της ρωσοτουρκικής συμφωνίας.

Η οργάνωση Χαγάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ τις τελευταίες ώρες προχωρά στην «σύλληψη» εκατοντάδων πολιτών με το σκεπτικό ότι αποδέχονται τη νέα συμφωνία της Τουρκίας με τη Συρία και ετοιμάζονται να συνεργαστούν με τον «ξένο εισβολέα».

Το ρωσικό κέντρο για συμφιλίωση στη Συρία κάνει λόγο για περισσότερους από 500 πολίτες, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στα κρατητήρια της Ταχρίρ Αλ Σαμ. Το δε ειδικό παρατηρητήριο για τις εξελίξεις στη Συρία δεν αποκλείει την εκτέλεση των «συλληφθέντων» έτσι ώστε αυτή η ποινή να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για άλλους κάτοικους του Ίντλιπ που αποδέχονται την ρωσοτουρκική συμφωνία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X