ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

Πλήρως ικανοποιημένη η τ/κ πλευρά με τις εξελίξεις στο Κραν Μοντάνα

Δεν αποκλείεται να φτάσει το βράδυ της Κυριακής και πάλι στο Κραν Μοντάνα ο Γκουτέρες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πλήρως ικανοποιημένη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά από τις εξελίξεις στο Κραν Μοντάνα με τη συμμετοχή του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χθες στη Διάσκεψη για το Κυπριακό ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει ακυρώσει ακόμη και τη συμμετοχή του στη σύνοδο των G20 στις 7-8 Ιουλίου για να παραμείνει στις διαπραγματεύσεις.

Πάντως οι ίδιες τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν αποκλείεται να φτάσει το βράδυ της Κυριακής και πάλι στο Κραν Μοντάνα για να συμμετάσχει και πάλι στη διάσκεψη. Η πληροφορία ωστόσο αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές του ΚΥΠΕ οι οποίες ανέφεραν πως αυτό που είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι πως είναι έτοιμος να επιστρέψει όποτε χρειαστεί.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ επιβάλλεται για να προχωρήσει ο διάλογος, ενώ σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα έμπειρο και ικανό πολιτικό ο οποίος έχει την ικανότητα να χειρίζεται κρίσεις.

Όπως αναφέρουν είναι σημαντικό ότι η διαδικασία πλέον περνάει σε πολιτικό επίπεδο καθώς θα συμβάλλουν μεν οι τεχνοκράτες στη διαπραγμάτευση αλλά θα γίνεται στη συνέχεια συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, κάτι που θα δώσει ώθηση στη διαδικασία αλλά και ταχύτητα.

Μάλιστα κάνουν λόγο για εγκατάλειψη της διαδικασίας του ‘πάρε δώσε’ και εισαγωγή μιας νέας διαδικασίας η οποία ονομάζεται ‘προσέγγισε και κέρδισε”. Κάθε κεφάλαιο θα συζητείται ξεχωριστά και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν νέες συγκλίσεις. Στο τελευταίο στάδιο αφού έχουν επιτευχθεί όλες οι συγκλίσεις θα ακολουθηθεί μια διαδικασία στην οποία τα θέματα ‘θα διασυνδεθούν και δεν θα διασυνδεθούν’ μεταξύ τους και θα γίνει το τελικό κλείσιμο.

Η τουρκική πλευρά επιμένει ότι αυτή είναι τελική σύνοδος και μάλιστα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέει πως αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα δεν θα συμμετάσχει σε άλλη διάσκεψη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X