ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ: Βλέπουν θετικά την πρόταση ΔΗΚΟ

Συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ είχαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις το πρωί της Δευτέρας

Newsroom K

Μετά και τη συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ ΟΕΛΜΕΚ ΟΛΤΕΚ στα γραφεία του ΔΗΚΟ, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού όσο και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιαννος Σωκράτους μίλησαν θετικά για την πρόταση που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα το ΔΗΚΟ για άρση του αδιεξόδου. 

Συγκεκριμένα ο Φίλιος Φυλακτού με το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως η ΠΟΕΔ αποδέχεται την πρόταση του ΔΗΚΟ και πως αναμένει τη θέση της κυβέρνησης πάνω σε αυτή την πρόταση. Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους χαιρέτησε την πρόταση του ΔΗΚΟ καθώς όπως είπε δίνει διέξοδο στο αδιέξοδο της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις βλέπουν πολύ θερμά την πρόταση του ΔΗΚΟ, η οποία είναι παρόμοια με την αντιπρόταση των ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, που απέρριψε η Διυπουργική Επιτροπή. Ωστόσο, νοουμένου ότι υπάρχει πρόθεση να βρεθεί μια λύση σήμερα στο αδιέξοδο, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν στην σημερινή κοινή τους συνεδρία να στηρίξουν μια εκ των προτάσεων ΣΕΚ και οργανωμένων γονέων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων, όπου θα ληφθούν οι τελικές τους αποφάσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πραγματοποιήσουν συνάντηση με την Διυπουργική Επιτροπή για να δουν πως γεφυρώνεται το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΔΗΚΟ: Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξέφρασαν πλήρη ικανοποίηση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις εξέφρασαν πλήρη ικανοποίηση υιοθετώντας ουσιαστικά την Πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρώντας ότι μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που βρισκόμαστε σήμερα».

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα αναμένουμε πλέον από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί της πρότασης μας για να μπορέσει επιτέλους να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Δημόσιο Σχολείο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Πρόταση του ΔΗΚΟ προϋποθέτει τα εξής: 

Να γίνει από όλους αποδεκτή η τελική πρόταση της διυπουργικής επιτροπής, της 6ης Σεπτεμβρίου, η οποία φαίνεται να αποτελεί επαρκή εγγύηση για επίλυση του προβλήματος.

  • Η συμφωνία, με βάση την πρόταση της διυπουργικής επιτροπής, θα πρέπει να συνοδευτεί και με τις αναγκαίες πιστώσεις ωρών προς τους εκπαιδευτικούς για τυχόν αλλαγές που γίνονται εκτός της ισχύουσας, μέχρι σήμερα, πρακτικής. Οι πιστώσεις αυτές μπορούν να κατανεμηθούν σε βάθος δύο έως τριών ετών, για να διευκολυνθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
  • Οι ρυθμίσεις αυτές να έχουν διάρκεια μόνο για μία σχολική χρονιά, αυτή του 2018-2019, και ακολούθως να υπάρξουν καινούργιες ρυθμίσεις, οι οποίες θα συμφωνηθούν στις κατάλληλες επιτροπές, με την ενεργό συμμετοχή και τη συναίνεση όλων των άμεσα επηρεαζόμενων.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση