ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Αναστασιάδης, ο Τσαβούσογλου και οι κρυφές ηχογραφήσεις

= ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στον ήχο ο Νίκος Αναστασιάδης

Για ηχογραφημένες συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου μίλησε τη Δευτέρα στον Άλφα ο Αναστασιάδης, κάτι που προκάλεσε έκπληξη σε όσους το άκουσαν. Όπως είπε στη συνέντευξή του προς τον Γιώργο Κασκάνη, τόσο ο Τσαβούσογλου όσο και ο ίδιος φαίνεται να είχαν ηχογραφήσει τη συνομιλία που είχαν στη Νέα Υόρκη κατά την οποία, όπως ο Τσαβούσογλου υποστήριξε, ο Αναστασιάδης του μίλησε υπέρ της λύσης δύο κρατών.

Ο Αναστασιάδης λέει τώρα πως τα κείμενα της απομαγνητοφώνησης που και ο Τσαβούσογλου και ο ίδιος απέστειλαν στα Ηνωμένα Έθνη συμπίπτουν και φέρεται ο Αναστασιάδης να του λέει ότι «ουδέποτε η δική μας πλευρά απεδέχθη τα δύο ξεχωριστά κράτη παρά τα όσα λέει ο κ. Τσαβούσογλου». Όπως μάλιστα ανέφερε: «Του επεσήμανα ότι τα δύο κράτη είναι αδύνατο να γίνουν αποδεκτά είτε από την διεθνή κοινότητα είτε από την ΕΕ. Και είναι και στο δικό του κείμενο το ίδιο, το οποίο κατέχουμε και στο δικό μας κείμενο». Εάν όσα αποκάλυψε ο Αναστασιάδης ισχύουν, καταρρίπτεται το επιχείρημα του Τσαβούσογλου, του ΑΚΕΛ και του Ακιντζί ότι ο Αναστασιάδης μιλούσε για λύση δύο κρατών. Κάτι που ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχθηκε.

Ωστόσο, εμένα άλλο μου έκανε τεράστια εντύπωση. Φαντάζομαι και εσάς: Πώς σκέφτηκαν και οι δύο να ηχογραφήσουν μυστικά τη συνομιλία τους; Και γιατί το έπραξαν αυτό; Από τις αναφορές του Αναστασιάδη φαίνεται πως και οι δύο πλευρές ηχογραφούσαν αλλήλους κρυφά. Γιατί άραγε;

Απορίας άξιο είναι και το πώς κατέληξε στα χέρια του Αναστασιάδη το κείμενο της απομαγνητοφώνησης που έστειλε ο Τσαβούσογλου στα Ηνωμένα Έθνη… Πάντως, ο Αναστασιάδης λέει πως δεν έχει καμία αντίρρηση εάν ο Τσαβούσογλου θελήσει να δώσει στη δημοσιότητα τη συνομιλία τους, αλλά ολόκληρη…

Τους τάραξε η γνωμάτευση

Ενώ οι Κυνηγοί φαίνονται πια διατεθειμένοι να κυνηγήσουν την Θεολόγου μέχρι τα δικαστήρια, μετά την διάλυση του πολιτικού τους αρραβώνα και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κόμματα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το πως θα γραφτούν τα ονόματά τους στο ψηφοδέλτιο. Στο ΑΚΕΛ, όπως μου είπε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστό ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του κόμματος και ακόμα περισσότερα, το φυσάνε και δεν κρυώνει γιατί δεν μπορούν να αποχωριστούν το «Αριστερά-Νέες Δυνάμεις» από το όνομά τους, ύστερα από τρεις δεκαετίες. Μου αποκάλυψε μάλιστα πως υπήρξε μήνυμα στον Αναστασιάδη απευθείας από τον κ. Άντρο για το άτοπο της υπόθεσης και με υπόνοιες ότι πίσω από την ανακίνηση του θέματος υπάρχουν πολιτικοί λόγοι, αφού επηρεάζεται και το ΑΚΕΛ ενώ ο ΔΗΣΥ όχι. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το θέμα δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί από το ΑΚΕΛ και ότι το όνομά του είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο θα γραφτεί ολόκληρο, όπως παλιά στο ψηφοδέλτιο. Η κυρία Γιαννούλλα μου αποκάλυψε ακόμα ότι πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν πως εάν η Βουλή προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου όπως εισηγείται η κυβέρνηση θα στρέψει ξανά τα μικρά κόμματα προς το ΑΚΕΛ.

Τα υπόλοιπα κόμματα που επηρεάζονται από τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τις κομματικές επωνυμίες είναι η ΕΔΕΚ με τη Συμμαχία Πολιτών, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, και η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων. Ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ δεν επηρεάζονται αφού στο ψηφοδέλτιο θα χρησιμοποιήσουν ακριβώς το ίδιο όνομα με το οποίο είναι γραμμένα στο μητρώο κομμάτων. Οι αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί από όλα τα κόμματα είναι έντονες και φανερές και μη. Ίσως μόνο η ΕΔΕΚ να αποφάσισε σιωπηλά να υιοθετήσει χωρίς μεγάλη φασαρία την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επειδή τη συμφέρει και ίσως επειδή δεν φαίνεται η Συμμαχία Πολιτών να έχει πολύ ακόμα μέλλον. Φαίνεται πάντως πως όλοι οι υποψήφιοι αποδέχονται όπως εμφανιστούν στα ψηφοδέλτια κάτω από το όνομα της ΕΔΕΚ χωρίς την προσθήκη της Συμμαχίας Πολιτών, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν.

Το δε Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (ΚΕΚΚ), μετά την εσπευσμένη διάλυση του αρραβώνα από την Άννα Θεολόγου, ανακοίνωσε χθες ότι επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του για τις οποιεσδήποτε «παράπλευρες απώλειες», σημειώνοντας ότι έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά από μέρους τους για να γίνει κατορθωτή η συνεργασία που η Θεολόγου διέλυσε χωρίς να έχει το θάρρος να τους το πει απευθείας και οι ίδιοι το πληροφορήθηκαν από τον Τύπο….

ΚΟΥΙΖ: Ποιος ή ποια ή ποιοι διαμαρτύρονται που δεν θα συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία που θα συνοδεύσει τον Αναστασιάδη στη Γενεύη για την πενταμερή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση