ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο ανεύθυνος Μόρφου και οι νέες αποκαλύψεις του Ακιντζί

= ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποιοι ευθύνονται για τον Μόρφου;

Χαιρέκακα υποδέχτηκαν ορισμένοι την αποκάλυψη ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ασθενεί από κορωνοϊό. Και αυτό γιατί ως γνωστόν ο Μητροπολίτης καθημερινά σχεδόν προκαλούσε με τις θέσεις του, αρνούμενος και τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, ζητώντας από τους γονείς να προσέξουν τα παιδιά τους ώστε να μην παραμορφωθούν (δεχόμενα τα εμβόλια). 

Η πιο ανεύθυνη ίσως πράξη του ήταν λίγο πριν διαγνωστεί θετικός στον κροωνοϊό, που ενώ φέρεται να είχε συμπτώματα, πήγε στην κοινότητα Τρεις Ελιές για τη θεία λειτουργία, έκανε το κήρυγμά του, όσο άντεξε, αφού ήταν εξαντλημένος λόγω του κορωνοϊού, και συναναστράφηκε με πλήθος κόσμου, τους άφησε να του φιλήσουν το χέρι, κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι τρέχουν τώρα έντρομοι για τεστ για να επιβεβαιωθεί εάν έχουν και αυτοί κολλήσει τον κορωνοϊό από την... αγιότητά του. Κατά το κήρυγμά του μάλιστα, λίγο πριν παρακαθίσει με δεκάδες άλλους σε γεύμα, κατέκρινε και την νέα εποχή η οποία «θέλει να κάμει ανθρώπους παλαβούς που να μην μπορούν να διαλέγουν το καλό από το κακό».

Ακόμα και τώρα που βιώνει τα συμπτώματα της ασθένειας, ο Μόρφου Νεόφυτος, παραμένει αμετανόητος. Δηλώνει αρνητής του εμβολιασμού και ότι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς που εμπιστεύεται. Ρίχνοντας ακόμα και σε στιγμές προσωπικής δοκιμασίας δηλητήριο και αμφισβήτηση κατά της επιστήμης, θυμίζοντας σκοταδισμό άλλων εποχών. 

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις ήρθε σε αντιπαράθεση με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και με άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου για τις προκλητικές θέσεις του και τις άτοπες τοποθετήσεις του. Μακάρι να μην αναγκαστεί με τραγικό τρόπο να αναθεωρήσει και το Άγιο Πνεύμα που κάθε τρεις και λίγο επικαλείται να του δώσει φώτιση να ξεφύγει από τον εαυτό του, να νοιαστεί για τους πιστούς και όσους τον περιβάλλουν και τον ακούνε και να τους βοηθήσει πραγματικά. Βοηθώντας πρώτα τον εαυτό του. 

Σε περίπτωση που εξακολουθήσει όμως να κινείται ως ζωντανή ωρολογιακή βόμβα θα πρέπει πια το κράτος να… αποδείξει ότι υπάρχει και να προστατεύσει επιτέλους τους πολίτες του. Κάτι που έπρεπε προ πολλού να πράξει και το κράτος αλλά και η Ιερά Σύνοδος. Οι όποιες συνέπειες από την ανεύθυνη συμπεριφορά του Μητροπολίτη δεν θα βαρύνουν μόνον αυτόν αλλά και το κράτος και την Ιερά Σύνοδο.

Οι αποκαλύψεις του Ακιντζί

Μεγάλες αποκαλύψεις έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Μουσταφά Ακιντζί για τις μεθοδεύσεις των Ερντογάν και Τατάρ στην Κύπρο. Η πρώτη μεγάλη ανακάλυψη ήταν ότι η Τουρκία δεν έχει στην ατζέντα της την αναγνώριση του ψευδοκράτους, κάτι το οποίο του αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν. «Μπορώ να το πω πολύ ξεκάθαρα αυτό. Κατά τη διάρκεια συνάντησής μας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Έρντογαν, μου είπε: ‘πέραν των 100 χωρών αναγνώρισαν το Κόσσοβο, ε και τι έγινε;’». Ανέφερε ακόμα πως και αυτοί οι φίλοι του Ερντογάν, οι πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και του Καζακστάν αρνούνταν να δεχτούν το ψευδοκράτος ως ξεχωριστή αντιπροσωπεία, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε ο ίδιος Ερντογάν, διερωτώμενος πως αυτοί θα αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος. 

Η άλλη αποκάλυψη είναι πως η απροκάλυπτη παρέμβαση της Τουρκίας στις λεγόμενες προεδρικές του ψευδοκράτους έγινε κυρίως μετά την συνάντηση στο Βερολίνο με τον Αναστασιάδη και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν. Ήθελαν λέει, να πάρουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να πουν ότι «ο τουρκικός λαός της Κύπρου δεν θέλει ομοσπονδία πλέον» και ότι «χρησιμοποίησαν όλες τις δυνατότητες μιας χώρας 80 εκατομμυρίων για να σφετεριστούν την βούληση του λαού».

Η τρίτη, χθεσινή αποκάλυψή του, με την οποία συμπληρώνεται το παζλ των τουρκικών προθέσεων είναι αυτή που καλά γνωρίζουν όλοι οι Τουρκοκύπριοι και εμείς βεβαίως, ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια διαδικασία μετατροπής του ψευδοκράτους σε τουρκική επαρχία. Όπως είπε, αυξάνεται πολύ η εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία και ο τελικός στόχος είναι η προσάρτηση των κατεχομένων. 

Μπορεί οι αποκαλύψεις του Ακιντζί για πολλούς να μην αποτελούν αποκαλύψεις αλλά πολύ καλά γνωστές πρακτικές που τις βιώνουμε καθημερινά στην Κύπρο. Κανένας όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα στα χέρια της κυβέρνησης για διεθνοποίηση και καταδίκη των τουρκικών πρακτικών. Όταν βεβαίως επιστρέψει από τις διακοπές της. 

 --------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένουπολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση