ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς επαναδραστηριοποίηση η TUS Air

Εκκρεμεί η άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ξεκαθαρίζει πριν τον Μάιο το θέμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια παύσης των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία TUS Air φαίνεται να ετοιμάζεται για επαναδραστηριοποίηση τους επόμενους μήνες. Προς το τέλος βρίσκεται η σχετική διαδικασία ενώπιον του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία αφορά ελέγχους και επιθεωρήσεις εγγράφων της εταιρείας η οποία ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες εβδομάδες και ενδεχομένως πριν τον Μάϊο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα ληφθεί η απόφαση για επανέκδοση, ή όχι, του πιστοποιητικού αερομεταφορέα (AOC). Πάντως τα αποτελέσματα από τον μέχρι στιγμής έλεγχο ήταν ικανοποιητικά. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε σταματήσει την δραστηριότητα της λόγω οικονομικών ζητημάτων, κάτι που δείχνει να έχει επιλυθεί. Σε κάθε περίπτωση η ικανότητα ρευστότητας και βιωσιμότητας της εταιρείας θα τύχει ελέγχου από την ανεξάρτητη αρχή αδειών του Υπουργείου Μεταφορών. Πάντως η εταιρεία ήδη ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεση της για πρόσληψη προσωπικού για το νέο τους αεροσκάφος Α320.

Σε μια άλλη εξέλιξη, πέραν της TUS έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από άλλες δύο εταιρείες για έναρξη δραστηριοτήτων μεταφοράς επιβατών με βάση την Κύπρο. Ήδη έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις τους, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να προχωρούν αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση