ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτα εξετάσεις και μετά διάλογο αποφάσισε η ΟΕΛΜΕΚ

Από Ιανουάριο τα σπουδαία αναφορικά με τις εξελίξεις στα τετράμηνα εκ μέρους των καθηγητών

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Τα επόμενα της βήματα αποφάσισε η ΟΕΛΜΕΚ στη συνεδρία της Πέμπτης (21/11) αναφορικά με τα τετράμηνα, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια μεγάλη είδηση. Η οργάνωση των καθηγητών κατά πλειοψηφία αποφάσισε όπως οι όποιες αποφάσεις να αναμένονται με τη λήξη του Α’ τετραμήνου, εντός Ιανουαρίου 2020.

Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Κ», οι όποιες πιθανότητες για συμφωνία επι δραστικών μέτρων δεν συνέλεγαν μεγάλες πιθανότητες λόγω των δυο διαφορετικών τάσεων που κυριαρχούν στην οργάνωση τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που επικυρώθηκε στη συνεδρία είναι η διάσταση απόψεων που υπήρχαν όλο το τελευταίο διάστημα.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν όπως εγκύρως πληροφορείται η «Κ», αποφασίσθηκε όπως συγκεκριμένες και επίσημες προτάσεις κατατεθούν προς το Υπουργείο μετά τη λήξη των εξετάσεων του Α’ τετραμήνου, και θα αφορούν βάση συζήτησης αναφορικά με τα επόμενα βήματα.

Ο οδικός χάρτης μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, φέρει την ΟΕΛΜΕΚ να επιδιώκει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας αμέσως μετά τη λήξη των εξετάσεων τετραμήνων με δυο βασικούς άξονες. Πρώτον να συζητηθούν αλλαγές που μπορούν να υλοποιηθούν στη βάση εγκυκλίων, άρα θα έχουν άμεση ισχύ, και δεύτερον πιθανές αλλαγές επί της νομοθεσίας, οι οποίες αν συμφωνηθούν να μεταβούν στη βουλή το καλοκαίρι για τροποποίηση. Αυτές θα έχουν ισχύ από την επόμενη χρονιά, όπου θα ενταχθεί στο νέο σύστημα αξιολόγησης και οι Β’ τάξεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Αυτό που προτάσσει πλέον η ΟΕΛΜΕΚ είναι το γεγονός πως υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης και διόρθωσης στη δομή της νέας μορφής αξιολόγησης των μαθητών, και ως εκ τούτου προκρίνεται η λήψη μέτρων, χωρίς ωστόσο επι του παρόντος να διευκρινίζονται αυτά επισήμως.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας όπως πληροφορείται η «Κ», κατατέθηκε κοινή πρόταση των παρατάξεων Αλλαγή, Νέα Κίνηση και ΔΗΚΙ, η οποία και υπερψηφίστηκε, ενώ οι παρατάξεις της Προοδευτικής και της Νέας Πνοής διαχώρισαν τις θέσεις τους καταθέτοντας έκαστη διαφορετικές προτάσεις.

Με τα νέα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, το Υπουργείο προχωρά κανονικά προς τη διενέργεια των εξετάσεων στις 9 Δεκεμβρίου, έχοντας να «αντιμετωπίσουν» μονάχα τις αντιδράσεις της ΠΣΕΜ οι οποίοι δεν αποσύρουν τις εξαγγελίες για δυναμικά μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση