ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πτήση-μυστήριο αεροσκάφους από την Βενεζουέλα στην Αθήνα

Αρχικά ζήτησε μία ώρα για ανεφοδιασμό αλλά τελικά παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες, απ’ όπου απογειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ το συγκεκριμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» της Καραϊβικής.

Η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, από το Καράκας. Την ίδια μέρα το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία μετά την απειλή του πιλότου ότι αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης το αεροπλάνο θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα.

Δύο ημέρες μετά το αεροσκάφος φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πάντως, αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει. Τελικά το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα. Αρχικά ζήτησε μία ώρα για ανεφοδιασμό αλλά τελικά παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες, απ’ όπου απογειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα.

Το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Πρόκειται για ένα Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, το οποίο χαρακτηρίζεται κυβερνητικό.
Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας 8 τόνους χρυσού.

Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν και για την ταυτότητα των επιβατών της πτήσης μυστήριο από τη Βενεζουέλα, καθώς η Ε.Ε. έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο. Σε αυτούς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ
X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ