ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σωστή σειρά κατάταξης έδωσαν τα exit polls, όχι όμως και ποσοστά

Στα ποσοστά, ωστόσο, κανένα exit poll δεν έδωσε ακριβή πρόβλεψη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε ένα σημείο επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι δημοσκοπήσεις εξόδου κάλπης, στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων προέδρων και στο ποιοι εξασφαλίζουν το εισιτήριο για το Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα δώσουν τη μάχη για το προεδρικό αξίωμα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος μένει τρίτος και εκτός, ο Χρίστος Χρίστου πήρε ψηλότερο ποσοστό από τον Γιώργο Λιλλήκα.

Στα ποσοστά, ωστόσο, κανένα exit poll δεν έδωσε ακριβή πρόβλεψη, με τον Νίκο Αναστασιάδη να κινείται στο χαμηλότερο ποσοστό της πρόβλεψης και το Σταύρο Μαλά να το υπερβαίνει.

Το exit poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΡΙΚ είχε πλησιάσει μεν αλλά όχι πλήρως τα τελικά ποσοστά. Εκεί που φαίνεται να είχε πέσει τελείως εκτός είναι στο ποσοστό του Νίκου Αναστασιάδη, καθώς το ποσοστό που έδινε ήταν 38-42%, ενώ η κάλπη του έδωσε 35,5%.

Εντός του εύρους του κατώτατου και ανώτατου ποσοστού που έδινε το exit poll του ΑΝΤ1 34,5%-38,5%, ήταν το τελικό ποσοστό του Νίκου Αναστασιάδη, όπως και του ΣΙΓΜΑ, που έδινε 33%-37%, του TVOne 33,5%-37,5% και του Alpha 34,3%-39,3%.

Μικρή είναι η απόκλιση στο ποσοστό (το ανώτατο) που έδωσε το ΡΙΚ για τον Σταύρο Μαλά και σε αυτό που τελικά πήρε. Συγκεκριμένα, έδινε 27-31% και το αποτέλεσμα ήταν 30,25%. Οι δημοσκοπήσεις εξόδου των υπόλοιπων καναλιών έδιναν χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που έβγαλε η κάλπη, του ΑΝΤ1 και του ΣΙΓΜΑ έδινε, συγκεκριμένα, 26-30%, του TVOne 26,5-29,5% και του Αlpha 24,7%-29,5%.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσιαζόταν από τη δημοσκόπηση εξόδου του ΡΙΚ να λαμβάνει 21,5-24,5%, ενώ τελικά έλαβε ψηλότερο ποσοστό, 25,74%, που ήταν εντός του εύρους του ποσοστού που έδιναν τα exit polls των άλλων καναλιών, ΑΝΤ1 24-28%, ΣΙΓΜΑ 24,5%-28,5%, TVOne 25-28% και Αlpha 23,5-28,3%.

Για τον Χρίστο Χρίστου η δημοσκόπηση εξόδου του ΡΙΚ έδινε 4-6% και τελικά έλαβε 5,65%. Πιο κοντά ήταν τα exit polls των άλλων καναλιών, τουλάχιστον η πρόβλεψη για το κατώτατο ποσοστό. ΑΝΤ1 έδινε 5-7%, ΣΙΓΜΑ 5%-8%, TVOne 5-7% και Αlpha 4,5-7,7%.

Στον Γιώργο Λιλλήκα η δημοσκόπηση εξόδου του ΡΙΚ έδινε 1-3% και τελικά πήρε 2,18%, ενώ ήταν στη μέση των ποσοστών της δημοσκόπησης εξόδου και των άλλων καναλιών. ΑΝΤ1 1,5-3,5%, ΣΙΓΜΑ 1,5%-3%, TVOne 2-4% και Αlpha 1,7-4,1%.

Τελικά, τα αποτελέσματα των exit polls, όπως και οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επιβεβαιώνουν τη ρήση «ό,τι βγάλει η τενέκα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών».

Στήριξη Κύπρου σε Αρμενία

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X