ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:05
 

Στα κατεχόμενα την Πέμπτη ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συζητήσει τις εξελίξεις στο κυπριακό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα θα πραγματοποιήσει την προσεχή Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην Άγκυρα, θα συζητήσει τη διαδικασία για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι έτοιμοι να πάνε στη Γενεύη στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 και του εγγράφου της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του σήμερα με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η διαδικασία επιταχύνθηκε έπειτα από την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 και πως στόχος είναι μια μόνιμη λύση.

«Αργότερα η διαδικασία συνεχίστηκε στη Γενεύη. Διανύθηκε σημαντική απόσταση στα τέσσερα πρώτα κεφάλαια αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα. Τον τελευταίο καιρό η ε/κ πλευρά, ειδικά τους τελευταίους 3-4 μήνες κωλυσιεργεί αλλά βλέπουμε ότι έχει μια αντίληψη να μην τελειώσει η διαδικασία, να επιμηκυνθεί και ας πάει όσο πάει», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι αλλά ένας από αυτούς είναι και οι εκλογές του Φεβρουαρίου. «Αν και υπάρχει πολύς καιρός ακόμη μέχρι τις εκλογές στην ε/κ πλευρά, μπαίνουν από νωρίς σε προεκλογικό κλίμα», είπε.

Ο Τούρκος Υπουργός επέκρινε την ε/κ πλευρά για «πολύ αρνητική στάση» - κατά τον ισχυρισμό του - που θα οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε διακοπή. «Εμείς σε κάποιο βαθμό τα ανεχθήκαμε αυτά. Ο Αναστασιάδης για να πάει σε πενταμερή στη Γενεύη άρχισε να θέτει όρους που είναι αντίθετοι με την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 και και το έγγραφο της 12ης Ιανουαρίου. Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Γενεύη στο πλαίσιο των κειμένων που έχω πει πριν από λίγο», ισχυρίστηκε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X