ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:59
 

Στα «σχοινιά» ο Τζιωνής, διαλύθηκε η υπεράσπισή του

Καταιγισμός ερωτήσεων από την Κατηγορούσα αρχή προς τον κατηγορούμενο

Newsroom K

Συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο με την αντεξέταση του κατηγορούμενου Λοΐζο Τζιωνή. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου με βροχή ερωτήσεων, κατάφερε να κάνει τον Λοΐζο Τζιωνή να διαψεύσει τα σενάρια για την πίεση που δεχόταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο Τζιωνής ενώπιον του Κακουργιοδικείου, διάβασε τη γραπτή κατάθεσή του σχετικά με τα όσα έγιναν στις 27 Απριλίου, μέρα που έδωσε γραπτή και προφορική κατάθεση, υποδεικνύοντας στους ανακριτές τα τεκμήρια. Επίσης, είχε αναφερθεί και στην αναγνωριστική παράταξη. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, εκείνη την μέρα πιέστηκε από τους ανακριτές και ό,τι υπέγραφε, το υπέγραφε υπό καθεστώς πίεσης.

«Δεν πιέστηκα από τους ανακριτές»

Στη σημερινή διαδικασία ωστόσο, έκανε την ανατροπή, αφού παραδέχθηκε ότι οι ανακριτές δεν τον πίεσαν. Μάλιστα είπε ότι «πίεσα τον εαυτό μου για τα ψέματα που έλεγα για τον Λευτέρη». Σε όλη τη διάρκεια της αντεξέτασης, ο υπό αριθμό ένα κατηγορούμενος φαινόταν αγχωμένος.

Η Πωλίνα Ευθυβούλου «στρίμωξε» τον Τζιωνή με την πιεστική αντεξέταση, με τον κατηγορούμενο να απαντά στις πλείστες ερωτήσεις της, με ένα σκέτο «μάλιστα». Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής του υπέβαλε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν οι ανακριτές ήταν στο πλαίσιο της ανάκρισης αφού εξέταζαν μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με τον Τζιωνή να απαντά «ναι, το αντιλαμβάνομαι». Ο Τζιωνής σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής αν έφαγε πριν από την αναχώρησή του από τον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου, απάντησε ότι δεν θυμάται αλλά ότι ήπιε μόνο καφέ.

Το πιστόλι στο γραφείο

Όταν τέθηκε το θέμα του πιστολιού που ήταν στο γραφείο της ανάκρισης, η κ. Ευθυβούλου επέμενε ο Τζιωνής να περιγράψει την σκηνή αυτή. Ο κατηγορούμενος είπε ότι κάποια στιγμή ανοιγόκλεινε η πόρτα του γραφείου και αυτός την είδε. Ο υπαστυνόμος, Γιώργος Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με τον Τζιωνή, είπε «τι κοιτάς την πόρτα, έτο πιστόλι τζειαμαί». Η αντίφαση από τον κατηγορούμενο ήρθε όταν σε ερώτηση της κυρίας Ευθυβούλου σχετικά με το πότε έγινε το περιστατικό με το χτύπημα του χεριού του Θεμιστοκλέους, ο Τζιωνής απάντησε «πριν... όχι, είναι μετά». Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη δικάσιμο, ο υπαστυνόμος ανέφερε ότι δεν είναι χρεωμένος με υπηρεσιακό όπλο.

Μεταξύ άλλων ο Τζιωνής ανέφερε ότι ο Θεμιστοκλέους ήταν ο πιο «κακός» μαζί του. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ο κύριος Θεμιστοκλέους, ήταν εχθρικός απέναντί του και του έκανε «ψυχολογικό πόλεμο» ενώ ο λοχίας, Σάββας Σιαμούτης ήταν «καλός».

Με την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, αναγκάστηκε να αποσύρει τη θέση ότι ο πελάτης του πιέστηκε από τους ανακριτές, αφού παραδέχθηκε κατά την αντεξέταση, ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ο κύριος Αναστασίου ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει κάποια νομικά θέματα και απέσυρε την κλήση για κατάθεση από εμπειρογνώμονα στο στάδιο της δίκης εντός δίκης. Από πλευράς της η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X