ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Σερβία μεταβαίνει η Πρόεδρος της Βουλής - Η ατζέντα των επαφών της

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Ivica Dačić

ΚΥΠΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, μεταβαίνει την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, στο Βελιγράδι, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Ivica Dačić.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά την παραμονή της στο Βελιγράδι, η Πρόεδρος της Βουλής, πέραν της συνάντησής της με τον Σέρβο ομόλογό της κ. Dačić, θα γίνει δεκτή από την Πρωθυπουργό της Σερβίας, Ana Brnabić και τον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Nikola Selaković, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της και με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Vanja Udovičić. Στη σερβική Βουλή, θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλευτικού Δικτύου Γυναικών.

Την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, η Πρόεδρος της Βουλής θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, στην παρουσία μελών της Κυβέρνησης, του Διπλωματικού Σώματος στο Βελιγράδι και άλλων επισήμων.

Επίσημο δείπνο προς τιμήν της κας Δημητρίου θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας και γεύμα εργασίας, η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στο Σερβικό Κοινοβούλιο, Biljana Pantic Pilja.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με απόφαση της Προέδρου της Βουλής και σε συνεννόηση με τη φιλοξενούσα χώρα, μέρος του χρηματικού ποσού που προοριζόταν για την αγορά δώρων, τα οποία θα προσφέρονταν από την κα Δημητρίου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της, θα διατεθεί, ως χρηματική εισφορά, στο ίδρυμα ‟Mungosiˮ για παιδιά με αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Την εισφορά στο ‟Mungosiˮ θα παραδώσει προσωπικά η κα Δημητρίου στην παρουσία του Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Udovičić.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Βελιγράδι.

Η κα. Δημητρίου θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση