ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Πάφο

Ευοίωνα είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για κορωνοϊό

Του Γιάννου Λύτρα

Δύο είναι μέχρι στιγμής οι δημότες της Πάφου που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ η δειγματοληψία έχει ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 6 Απριλίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από δείγματα που έχουν ληφθεί κατά την τυχαία δειγματοληψία, εξήχθησαν αποτελέσματα για 96 από αυτά. Από τις 1140 επιτυχημένες επαφές που έγιναν από τον κατάλογο του τυχαίου διαστρωματωμένου δείγματος, ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν στη δειγματοληψία κατά τις τρεις ημέρες που διήρκησε 704 άτομα, δηλαδή ποσοστό 61,75%. Η δειγματοληψία για τους σκοπούς της ίδιας επιδημιολογικής έρευνας θα ολοκληρωθεί αύριο με τη λήψη δείγματος μόνον από τα 14 άτομα που ενεπλάκησαν στην επιτόπου διαχείριση της δειγματοληψίας (ο Δήμαρχος, 11 άτομα από το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου και 2 εθελοντές). Συνεπώς, το συνολικό δείγμα της έρευνας ανέρχεται στα 771 άτομα.

Σύμφωνα με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Λεόντιο Κωστρίκκη, τα σημερινά στοιχεία συντηρούν την ενθαρρυντική εκτίμηση που διατυπώσαμε και χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζουμε είναι αποτελεσματικά. Μιλώντας στην «Κ», ο Δρ Κωστρίκκης δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Πάφο, όπως και για αυτά στην Αραδίππου, όπου εντοπίστηκαν μόνον έξι κρούσματα. Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη της συνέχισης της εφαρμογής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ώστε να μην χαλάσει η προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και περίπου έναν μήνα. Σε σχέση με την Πάφο, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση την Τρίτη όλων των δειγματοληψιών, φαίνεται ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων θα παραμείνει μονοψήφιος. Ωστόσο, αισιοδοξία προκαλεί και το γεγονός ότι πρόκειται για τυχαία δειγματοληψία σε μια κοινωνία η οποία έχει πληγεί κυρίως από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Με την σειρά του, ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έκρυψε και την ανησυχία του για ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό το οποίο είναι εντελώς ασυμπτωματικό. Επανέλαβε ότι ο μικρός αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών που προκύπτει προς το παρόν δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε, αλλά να διατηρήσουμε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι το τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση