ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύγκρουση στον τομέα της υγείας για την επιστολή «άνευ απολαβών»

Άμεση αντίδραση από ΠΑΣΥΚΙ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Άντρης Θρασυβούλου.

Επιστολή εστάλη προς το προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς της Κύπρου, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου την οποία υπογράφει ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Γιώργος Καροτσάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «έχουν δοθεί οδηγίες όπως όλο το προσωπικό να φέρει συνεχώς μάσκα προστασίας εντός του νοσοκομείου. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι δεν τηρούνται οι συγκεκριμένες οδηγίες».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα χωρίς μάσκα προστασίας ο υπάλληλος θα υποχρεούται να μπει σε καραντίνα ανευ απολαβών.

Η σχετική επιστολή:


Κύκλοι εκ του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ο στενός περίγυρος τους ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας ότι η καραντίνα άνευ απολαβών θεωρείται εκβιαστικό μέτρο για τους ίδιους οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό, ενώ απαρνήθηκαν την οικογένεια τους ώστε να μην θέσουν κανένα σε κίνδυνο.

Την κίνηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας καταδικάζει με ανακοίνωση της και η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα που η πανδημία προοδευτικά φτάνει στο απόγειο της, καταμετρώντας καθημερινά νέα κρούσματα, τα οποία δυστυχώς συνοδεύονται με απώλειες, βιώνουμε την ανέντιμη προσπάθεια του Ο.Κ.Υπ.Υ να νίπτει τας χείρας του, να μεταφέρει στον εργαζόμενο την ευθύνη της λοίμωξης του από COVID-19 την ώρα τους καθήκοντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση