ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκάνδαλο σε Τουρκία και κατεχόμενα με φόντο τον κορωνοϊό

Χρησιμοποιήθηκαν «μέσα» για να παρακαμφθεί καραντίνα

Από χθες το βράδυ, τα κατεχόμενα πρωταγωνιστούν σε ένα σκάνδαλο, το οποίο έχει έρθει στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας. Εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε στην τουρκική κοινωνία το νέο σκάνδαλο, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει παρέμβαση στην όλη επίθεση και κινητοποιήθηκαν οι τουρκικές διωκτικές αρχές.

Η κόρη του «Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας»

Όλα άρχισαν με το ταξίδι της κόρης του «Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας» των κατεχομένων από το Παρίσι στα κατεχόμενα δια μέσου της Κωνσταντινούπολης.

Χθες το βράδυ, το σκάφος που μετέφερε την νεαρή τ/κ έφτασε στην Τουρκία και σύμφωνα με τις οδηγίες της τουρκικής κυβέρνησης όλοι οι επιβάτες τέθηκαν αυτομάτως σε υποχρεωτική καραντίνα.

Ένα λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες της πτήσης του Παρισιού και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο θα κρατηθούν οι επιβάτες για 14 ημέρες.

Έφυγε από την καραντίνα με συνοδεία αστυνομίας

Κατά την αναχώρηση του λεωφορείου από τον χώρο του αεροδρομίου, η τουρκική αστυνομία διέκοψε την πορεία του οχήματος και απομάκρυνε την νεαρή τ/κ, η οποία στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς ένα ιδιωτικό όχημα.
Η στιγμή της απομάκρυνσης της κόρης του «Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας» από το λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες που προοριζόντουσαν για καραντίνα, με συνοδεία της τουρκικής αστυνομίας, καταγράφηκε από κινητά των πολιτών και στην συνέχεια κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κύμα αντιδράσεων

Η αντίδραση της τουρκικής κοινωνίας στην νέα εξέλιξη υπήρξε άμεση, με χιλιάδες Τούρκους πολίτες να διαμαρτύρονται σε έντονο ύφος για την παραβίαση των νέων κανονισμών υγείας.

Εξαιτίας του μεγάλου κύματος αντιδράσεων, στην όλη υπόθεση επενέβη ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού και η τ/κ οδηγήθηκε πίσω στην καραντίνα. Οι δε, τουρκικές διωκτικές αρχές ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για το συμβάν.

Στα κατεχόμενα, ο πατέρας της νεαρής τ/κ, ο Μουσταφά Σόφι εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες στον τ/κ τύπο και επιχειρεί να αιτιολογήσει την κίνηση της κόρης του. Ο δε, κύκλος του ισχυρίζεται ότι ακόμη και σε περίπτωση που έφτανε στα κατεχόμενα, η νεαρή τ/κ που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, θα οδηγούταν έτσι ή αλλιώς σε καραντίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση