ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την ικανοποίηση τους για την εξεύρεση των 11χρονων εξέφρασαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Η σημερινή δυσάρεστη εμπειρία δείχνει σε όλους ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας», αναφέρει ο ΓΓ της ΠΟΕΔ

Την ικανοποίηση τους για το αίσιο τέλος που είχε η απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών από το σχολείο της στην Λάρνακας, εξέφρασαν μέσω αναρτήσεων τους, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννoς Σωκράτους, και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους. Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν με την Διυπουργική Επιτροπή, στα πλαίσια της κρίσης στην παιδεία, ακυρώθηκε λόγω της απαγωγής θρίλερ των δύο ανήλικων παιδιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους, «εκφράζω την μεγάλη μας χαρά για την τύχη που είχαμε να βρεθούν τα παιδιά έγκαιρα και να καταλήξουν στην αγκαλιά των γονιών τους ξανά. Η σημερινή δυσάρεστη εμπειρία δείχνει σε όλους ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα Αυτό θέσαμε επιτακτικά ως ΠΟΕΔ αμέσως μετά το ατυχές περιστατικό στο Αλεθρικό τον περασμένο Μάη».

Προσθέτοντας πως, «κατηγορηθήκαμε μάλιστα τότε, γιατί αποφασίσαμε ότι συζητούμε με το ΥΠΠ μόνο το θέμα "ασφάλεια και υγεία" πριν από οτιδήποτε άλλο. Δυστυχώς το ΥΠΠ και η Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκαν σοβαρά, γιατί είχαν άλλα να προτάξουν. Δήθεν "Εξορθολογισμούς" και παραμύθια της Χαλιμάς με στόχο να επιβληθούν σε βάρος των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των εκπαιδευτικών, όπως τα κατάφεραν και σε βάρος άλλων οργανωμένων συνόλων»

«Ελπίζουμε με αφορμή και το σημερινό πολύ δυσάρεστο περιστατικό, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, να αντιληφθεί το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση τη σοβαρότητα του θέματος και να το θέσει σε προτεραιότητα, ανεξαρτήτως κόστους», συμπλήρωσε.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ κατέληξε, «με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ηγεσίες των αδελφών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ που βρέθηκαν σήμερα μαζί μας για συμπαράσταση στην Λάρνακα, όπου εξελίχθηκε το τραγικό γεγονός».

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, δηλώνει μέσω της ανάρτησης του, πως «ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια των δύο παιδιών, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία τις τελευταίες ώρες».

«Κι όμως: Αλεθρικό, Καμάρες, ναρκωτικά στα σχολεία και απειλές κατά της ζωής καθηγητή και της οικογένειάς του, που επιχείρησε να προστατεύσει τα παιδιά μας. Πού πάμε ως Εκπαίδευση και ως Κοινωνία; Και κάποιοι να επιμένουν για έναν «εξορθολογισμό» προς εντελώς άλλη κατεύθυνση», τονίζει.

«Κρίμα και πάλι κρίμα… Ελπίζω το σημερινό τραγικό γεγονός να λειτουργήσει αναστοχαστικά για όλους. Και δεν είναι θέμα αυτοδικαίωσης για κάποιους που επέμεναν πως η ατζέντα της δημόσιας συζήτησης των τελευταίων μηνών για τα θέματα της Εκπαίδευσης ήταν λανθασμένη… Ευτυχώς, τουλάχιστον, που τα παιδάκια είναι καλά», συμπληρώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X