ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ροζ βίντεο συνεχίζει να ταρακουνά τα κατεχόμενα

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

Οι μετασεισμοί του σκανδάλου του ροζ βίντεο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα που έφερε τον «πρωθυπουργό» Έρσαν Σανέρ στο σημείο της αποχώρησης από την πολιτική σκηνή, συνεχίζονται. Το περίφημο ροζ βίντεο που άφησε σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Σανέρ πλέον απασχολεί την «δικαιοσύνη». Άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον «δικαστών».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον τ/κ τύπο, πέντε άτομα που «συνελήφθησαν» την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το ροζ βίντεο προσήχθησαν σήμερα στο «Δικαστήριο Αμμοχώστου». Η «αστυνομία» συνέλαβε αρχικά τρία άτομα σχετικά με το βίντεο που διέρρευσε. Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν προς τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας αυξήθηκε σε πέντε καθώς η «αστυνομική» έρευνα διευρύνθηκε.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Τ/κ ΜΜΕ εικάζουν ότι το νέο σκάνδαλο σχετίζεται με το συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) που εκτός απροόπτου θα λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι τελευταίες πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν σε τ/κ ΜΜΕ, αναφέρουν ότι άτομα που επιθυμούν να εμποδίσουν την υποψηφιότητα του Σανέρ στο συνέδριο, ανέκτησαν αρχικά μια βιντεοσκόπηση που βρέθηκε σε ένα κινητό τηλέφωνο. Στην συνέχεια μοιράστηκαν το επίμαχο βίντεο με το κοινό μέσω σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που προμηθεύτηκαν από τις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με τους τ/κ δημοσιογραφικούς κύκλους το νέο σκάνδαλο ενδέχεται να σχετίζεται με τον «επιχειρηματία» Χαλίλ Φάλγιαλι, ο οποίος συνελήφθη πριν από κάποιες μέρες και τον Τούρκο μαφιόζο Σαντάτ Πέκερ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ροζ βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστούν τ/κ πολιτικοί.

Σημειώνεται ότι χθες στον τουρκικό τύπο διέρρευσε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Φάλγιαλι να δοκιμάζει ένα αυτόματο όπλο σε μια μονάδα του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Οι υποψίες για τον αντίπαλο του Σανέρ

Το Σάββατο, η «αστυνομία» συνέλαβε τον Μουχιττίν Όζσαγλαμ, τον πρώην γραμματέα του Φαίζ Σουτζούογλου, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του UBP.

Για την νέα εξέλιξη, ο κ. Σουτζούογλου τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση ότι γίνεται προσπάθεια για να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση του ροζ βίντεο. «Δεν θα παρέχουμε ποτέ ευκαιρίες σε όσους προσπαθούν να παρασύρουν το όνομά μας σε αυτά τα βρώμικα σχέδια. Αυτού του είδους σχέδια δεν μπορούν ποτέ να συσχετιστούν με την πολιτική μας», σημείωσε ο αντίπαλος του κ. Σανέρ.

Ο κ. Σανέρ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με το ροζ βίντεο, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσύρει την υποψηφιότητα του στο συνέδριο του UBP. Ο ίδιος θα λάβει την τελική του απόφαση σήμερα, μετά το τέλος της «δίκης» στην Αμμόχωστο.
Ο Αλιχάν Πεχλιβάν, Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις εντός του UBP, τονίζει ότι ο κ. Σανέρ και η ομάδα του θα αναμένουν την σημερινή «δίκη». Σε περίπτωση που στην σημερινή ακρόαση ακουστούν υπόνοιες για την εμπλοκή του κ. Σουτζούογλου, ο κ. Σανέρ θα απευθυνθεί στον ίδιον προτείνοντας την ταυτόχρονη απόσυρση των υποψηφιοτήτων και στην συνέχεια θα συνεδριάσει εκτάκτως το πειθαρχικό όργανο του UBP.

Πολιτική αβεβαιότητα

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια στιγμή που στα κατεχόμενα παραμένει ασαφές το πότε θα διενεργηθούν οι πρόωρες «κοινοβουλευτικές εκλογές». Άγνωστη είναι και η τύχη της μεταβατικής «κυβέρνησης».

Για τη μεταβατική «κυβέρνηση» και τις πρόωρες «εκλογές», τα βλέμματα είναι στραμμένα στην «βουλή», η οποία δεν έχει καταφέρει να συνεδριάσει εδώ και εβδομάδες λόγω του προβλήματος της απαρτίας. Ο τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πρόσφατα ότι η διάλυση του «κοινοβουλίου» μπορεί να έρθει στο προσκήνιο κατά τις επόμενες εβδομάδες ως η τελευταία επιλογή της τ/κ ηγεσίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση