ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Επί τάπητος ενέργεια, ασφάλεια και Κυπριακό στη συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη

Ας ευχηθούμε πως οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που να βοηθήσουν να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην Αθήνα βρίσκεται για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων ενόψει Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Στο επίκεντρο θα είναι το κυπριακό, όσα ειπώθηκαν στην Τουρκία με τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την κ. Λουτ αλλά και τι αναμένεται να συμβεί από εδώ και πέρα. 

"Η σταθερή μας στάση έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις για το Κυπριακό" τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 

Tώρα, βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο, όπου πρέπει να συζητήσουμε για τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και για τον τρόπο που θα τις αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να συζητάμε και στο εξωτερικό για τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και τις προϋποθέσεις για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό. Αυτή μας η σταθερή στάση έχει επιφέρει ευρύτερη στήριξη και αναγνώριση του διεθνούς παράγοντα στις προσπάθειές μας. Τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να συζητήσουμε για τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως πραγματικά πως η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών και σε επανατοποθέτηση σε σωστή βάση του κυπριακού, σε πτυχές που έχουν σημασία για το μέλλον. Ναι βρισκόμαστε και συζητάμε και στο εξωτερικό αλλά οι εκάστοτε συναντήσεις σε Λευκωσία και Αθήνα έχουν τη δική τους βαρύτητα. 

"Είμαι χαρούμενος που σήμερα, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, μπορούμε να δούμε όλο το φάσμα, να αλληλοενημερωθούμε για το κυπριακό αλλά και να δούμε πέριξ των τριμερών και τετραμερών συνεργασιών, όσα αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή που εχουν τη σημασία τους για τη λύση του κυπριακού. Ας ευχηθούμε πως οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που να βοηθήσουν να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος εφόσον και ο ΓΓ κρίνει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις" κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X