ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινά σήμερα η άσκηση με την επωνυμία «ΟΝHΣIΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ»

Θα διεξαχθεί σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η άσκηση με την επωνυμία «ΟΝHΣIΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ», η οποία αφορά στον έλεγχο του συστήματος αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, η άσκηση θα διεξαχθεί σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περιλαμβάνει εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και διαδικασίες ανάπτυξης των αντιαεροπορικών μονάδων, στις διαδικασίες τακτικού ελέγχου όπλων και διαβίβασης πληροφοριών, εξάσκηση των ελεγκτών αεράμυνας στις διαδικασίες κάλυψης περιοχής ευθύνης και αποκάλυψης – διευκρίνησης ιχνών και τακτικού ελέγχου αεροσκαφών.

Η πραγματοποίηση της άσκησης εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση