ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ στην «Κ»: Αναβαθμίζονται λιμάνια και βάση Πάφου

Στόχος να καλύπτουν τις ανάγκες της Ε.Φ., καθώς και αυτές ευρωπαϊκών χωρών στην παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αποκαλυπτικός ως προς το τι προνοούν οι συμπράξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχικά με τη Γαλλία καθώς και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», αυτήν την κατά τ’ άλλα κρίσιμη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. υπουργός εξηγεί ότι δρομολογείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όπως η αναβάθμιση των λιμανιών της Κ.Δ., καθώς και της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ απορρίπτοντας τη λογική της στρατιωτικοποίησης, προαναγγέλλει πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η παρουσία εδώ ναυτικών μέσων της Γαλλίας και άλλων χωρών με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής. Απερίφραστα αναφέρει πως η Ε.Φ. θα αξιοποιήσει την προηγμένη αμυντική βιομηχανία της Γαλλίας, ενώ σε διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης βρίσκεται και η συνεργασία με τις ΗΠΑ, στα εξοπλιστικά, μετά την άρση του εμπάργκο.

Ο ΥΠΑΜ ιεραρχεί στόχους και προτεραιότητες της θητείας του στο υπουργείο, παραδέχεται πως η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε την συνεργασία του στρατεύματος με τρίτες χώρες, ωστόσο με τις προσπάθειες που καταβάλλονται δεν έχει επηρεαστεί η επιχειρησιακή του ικανότητα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στον Απόστολο Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  |  Ευρώπη  |  Γαλλία  |  ΗΠΑ  |  ΑΟΖ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση